15 jaar uitmuntendheid

- Aug 13, 2018-

15 jaar uitmuntendheid

Het is 15 jaar geleden dat de staalproductie en de metaalverwerkende industrie in de regio de manier waarop het zaken deed, veranderde. Het is 15 jaar geleden dat SteelFab zijn debuut maakte! Sindsdien is er veel veranderd en het evenement blijft de industrie leiden door de ups en downs van de economie en de markt. In de loop van de jaren is het gegroeid met de industrie en heeft het zijn geografische voetafdruk verruimd.


Sterke windvluchten

Sterke macro-economische wind zal de groei van de staalproductie en metaalverwerkende industrie in de regio stimuleren. Voorop staat de stijging van de olieprijzen, die, in combinatie met eenvoudiger begrotingsconsolidatie en belastinghervormingen, de VAE, de meest gediversifieerde economie in de GCC, zal helpen om in 2018 een hogere groei van 3,8% te boeken.

Deze factoren zullen de overheidsinkomsten drastisch verhogen, wat op zijn beurt een verschuiving van de bezuinigingsmaatregelen aanmoedigt. Met minder dan 1000 dagen te gaan voor de World Expo 2020, en megaprojecten zoals het 2,4 miljard dollar durende Maryam Island dat wordt gelanceerd, wachten de regionale productiesector op veel kansen.

Expo 2020 Niet ver weg

De voorbereidingen voor World Expo 2020 zijn in een stroomversnelling gekomen en bieden enorme kansen voor de fabricagesector. Expo 2020 heeft twee grote contracten ter waarde van US $ 182 miljoen toegekend aan Laing O'Rourke om twee paviljoens en een toegangsweg voor Expo 2020 te bouwen. De organisatoren hebben bouwcontracten toegewezen ter waarde van bijna US $ 3 miljard in 2017, terwijl US $ 111,5 miljoen werd toegewezen voor niet-bouwcontracten. In totaal zijn er tot op heden 2.745 contracten gegund.