3 Design Overwegingen voor Food-Grade Be arings

- May 25, 2020-

3 Ontwerpoverwegingen voor lagers van voedselkwaliteit


Lagers worden op grote schaal gebruikt in de voedings- en drankenindustrie als componenten in een verscheidenheid van voedselverwerkende en verpakkingsmachines. Voedsel-grade lagers moeten extreme omstandigheden in vele toepassingen doorstaan, zodat de levensduur en prestaties van lagers die in deze toepassingen worden gebruikt, grotendeels worden beïnvloed door de beslissingen van ontwerpers en ingenieurs. Ontwerpoverwegingen die van invloed kunnen zijn op de duurzaamheid van een lager in toepassingen van voedselkwaliteit zijn materiaal, smeringtype en afschermingsopties.

pillow blockLagers die worden gebruikt in de verwerking en verpakking van levensmiddelen moeten bestand zijn tegen zware bedrijfsomstandigheden en even strenge reinigingsprocedures die zijn ontworpen om te voldoen aan strenge hygiënenormen en overheidsvoorschriften. Gemeenschappelijke voorwaarden die lagers moeten tolereren, zijn:

Contact met corrosieve voedsel- en drankingrediënten

Blootstelling aan reinigingschemicaliën

Hogedruk washdowns

Hoge luchtvochtigheid voor het milieu

Wettelijke eisen van de Food Processing & Packaging Industrie

Voedselproducenten in de Verenigde Staten zijn al tientallen jaren onderworpen aan productie- en verwerkingsregels en -voorschriften, en deze normen blijven evolueren. Staats- en federale agentschappen leggen regelmatig nieuwe regelgeving op aan de Amerikaanse voedselverwerkende en verpakkingssector.

Pluimvee- of vleesverwerkingsfaciliteiten vallen onder de jurisdictie van de USDA Food Safety and Inspection Service, terwijl de FDA toezicht houdt op andere voedselgerelateerde verpakkingen of verwerkingen. Federale agentschappen behandelen de meerderheid van het regelgevend toezicht, met staat en lokale agentschappen die een actieve rol spelen bij het toezicht op en de handhaving van regels voor voedselverwerking en verpakking bedrijven.

Materialen die worden gebruikt in voedselverpakkingen of -productie moeten voldoen aan federale, staats- en lokale codes en vereisten. Dit omvat meestal alle lagers en smeermiddelen die worden gebruikt in verwerkingsapparatuur.

Belangrijkste componenten van lagers van voedselkwaliteit

De volgende factoren moeten worden aangepakt om lagers van voedselkwaliteit te maken die voldoen aan federale, staats- en lokale voorschriften:

Smering

Zoals de meeste lagers speelt smering een cruciale rol bij het verlengen van de levensduur en het verbeteren van de algehele prestaties van lagers van voedselkwaliteit. Voedselverwerkings- en verpakkingsapparatuur vereist speciale smeermiddelen die bestand zijn tegen de zware omstandigheden die het kookproces met zich meebrengt, evenals de frequente washdowns die nodig zijn om de hygiënische omstandigheden te handhaven.

De keuze van het smeermiddel is afhankelijk van de verschillende voorwaarden waaraan het lager zal worden onderworpen, evenals alle relevante wettelijke vereisten voor het specifieke bedrijfstype of product. Met de mogelijkheid dat de smering in contact komt met voedingsproducten, moet het gebruikte smeermiddel voldoen aan specifieke wettelijke normen.

De juiste smering hangt volledig af van de specifieke kenmerken van de toepassing. In het algemeen moeten smeermiddelen goede weerstand tegen corrosie en slijtage vergemakkelijken. Smeermiddelen die in toepassingen met hoge temperaturen worden gebruikt, moeten oxidatiestabiliteit bij standaard bedrijfstemperaturen behouden.

Materialen

Niet alle metalen zijn geschikt voor gebruik in de voedselverwerking en verpakking. De materialen die worden gebruikt bij de vervaardiging van lagers van voedselkwaliteit moeten van de hoogste zuiverheid zijn die beschikbaar zijn om een lager te creëren dat duurzaam is en zeer goed bestand is tegen corrosie. Metalen zoals roestvrij staal worden op grote schaal gebruikt in de voedselverwerking.

Hoewel duurder, stikstof-verbeterde martensitische roestvrijstalen lagers worden vaak geselecteerd voor toepassingen met zeer corrosieve elementen. Deze lagers geven tot vijf keer de corrosiebestendigheid van standaard roestvrije lagers weer.

Zeehonden

Lagers in voedselverwerkings- en verpakkingsbedrijven worden voortdurend blootgesteld aan vloeistoffen en verschillende soorten puin, evenals frequente wash downs. Verzegelde of afgeschermde lagers zijn van cruciaal belang voor het houden van het smeermiddel in de montage, terwijl het houden van ongewenste puin en vloeistoffen uit het interieur van de lager montage.

De gebruikte afdichtingen en schilden moeten ook voldoen aan de regelgeving en richtlijnen van de voedingsindustrie voor gebruik met vloeistoffen, voedingsmiddelen en chemicaliën, zodat ze geen enkel product besmetten. Nitrilrubber en Viton zijn de meest voorkomende afdichtingsmaterialen voor lagers van voedselkwaliteit, en ze kunnen ook worden gehuld in roestvrij of gegalvaniseerd staal. Het ontwerp en de constructie van de afdichting kunnen het vermogen van het lager om te functioneren in extreme omgevingen aanzienlijk verbeteren.

Voor meer informatie over onze producten en quote ,pls e-mail to:info@jxtcbearing.com