4 Soorten lagers die worden gebruikt in machinespindels

- May 25, 2020-

4 Typen lagers die worden gebruikt in assen van bewerkingsmachines


In de machinegereedschappenindustrie zijn spindels een cruciaal onderdeel dat wordt gebruikt om materialen te vormen door middel van rotatie en druk op hoge snelheid. Naarmate de moderne machines vooruitgaan, moet de bewerkingsapparatuur sneller, nauwkeuriger en duurzamer zijn dan ooit tevoren. Lagers zijn cruciale onderdelen die de spilbeweging sturen en verbeteren. Het gebruik van hoogwaardige lagers verbetert de efficiëntie en betrouwbaarheid van de assen van werktuigmachines, waardoor de productie toeneemt en de slijtage van machines afneemt.

4 Types of Bearings Used in Machine Tool Spindles chart

De vraag naar lagers in de gereedschapswerktuigindustrie

machine tool bearingMet de komst van CNC-technologie wordt verwacht dat werktuigmachines nauwkeuriger, efficiënter en betrouwbaarder zijn dan ooit. Om concurrerend te blijven, investeren verspanende bedrijven in lagers van hoge kwaliteit die topprestaties garanderen. Het algemene doel van een aslager is het verbeteren en stroomlijnen van de asbeweging om een ​​optimale machinesnelheid en nauwkeurigheid te garanderen. Lagers beïnvloeden de snelheid, rotatie, trillingen, precisie en temperatuur van de werktuigmachine, wat op zijn beurt de kwaliteit van het eindproduct verandert.

Lagers zijn meestal samengesteld uit een ring of een reeks ringen met een kogel of ander rollend element dat de beweging van de spindel in de gewenste richting stroomlijnt. Afhankelijk van de uitrusting en de gewenste beweging, kunnen lagers worden ontworpen om de beweging van spillen op zowel laterale als radiale assen te vergemakkelijken. Ze moeten de belastingsdruk, temperatuur en hoge snelheid van de assen van bewerkingsmachines kunnen weerstaan.

4 Soorten lagers voor machinegereedschappen

Er zijn vier afzonderlijke categorieën voor lagers die worden gebruikt in assen van werktuigmachines. Elk lagerontwerp heeft kenmerken die het nuttig maken voor bepaalde toepassingen, en het is essentieel om te weten hoe elk werkt, zodat u het beste lager voor uw apparatuur kiest.

Hoekcontactkogellagers

Kogellagers met hoekcontact zijn de meest voorkomende aslagers. Het zijn wentellagers en bestaan ​​uit een of meer rijen rollende kogels tussen concentrische gegroefde ringen. Ze zijn nuttig voor zowel radiale als axiale belastingen in één richting, en hun axiale belastbaarheid wordt bepaald door de hoek waaronder de belasting het lager raakt. Hoe groter de hoek, hoe hoger het laadvermogen.

Radiale of diepgroeflagers

Populair in industriële machines, radiale lagers zijn wentellagers die voornamelijk worden gebruikt voor het dragen van dragers op de radiale as. Net als hoekcontactlagers bestaan ​​ze uit een binnen- en buitenring met daartussen rollende kogels; radiale lagers kunnen echter belastingen in beide axiale richtingen dragen, waardoor ze veelzijdiger zijn dan hun tegenhangers met hoekcontact.

Rollagers

Rollagers verbeteren de beweging door het gebruik van rolcilinders in plaats van kogels. Ze worden gebruikt om voornamelijk radiale belastingen en axiale belastingen parallel aan de as in één richting te ondersteunen. Ze zijn nuttig in toepassingen met matige tot hoge snelheid om wrijving te verminderen en de apparatuursnelheden te verbeteren.

Stuwkracht kogellagers

Ontworpen om specifiek zware, zeer nauwkeurige druklasten te ondersteunen, bieden drukkogellagers een uitzonderlijk nauwkeurige axiale ondersteuning parallel aan de aandrijfas, maar weinig tot geen radiale ondersteuning. Afhankelijk van de toepassing kan het rolelement een kogel, rol of naald zijn. Ze zijn bijzonder nuttig voor toepassingen zoals propellermotoren, die het vrij en gemakkelijk verplaatsen van zware lasten parallel aan de as ondersteunen.

Voor meer informatie over onze producten en offerte, stuur een e-mail naar:info@jxtcbearing.com