6 redenen om kunststof sferische lagers te gebruiken

- Dec 31, 2019-

6 redenen om kunststof sferische lagers te gebruiken

igus-bolvormige-chemische-beker-image Bij het starten van een nieuw project dat motion control vereist, is een van de belangrijkste overwegingen welke lagers te gebruiken. Het is gemakkelijk om terug te vallen op wat je al jaren gebruikt in plaats van de boot te laten schommelen met nieuwe ideeën of concepten. Misschien ben je eerder geneigd om met dikke, robuuste stalen of bronzen lagers vast te houden zonder na te denken over de voordelen van plastic lagers.

Hier zijn zes redenen waarom ontwerpingenieurs plastic sferische lagers zouden moeten overwegen:

1. Zelfsmerend

Plastic sferische lagers vereisen geen externe smering, waardoor ze volledig onderhoudsvrij zijn. Zelfsmerende lagers zijn een ideale oplossing voor toepassingen waarbij vuil en stof kunnen worden ingebed in aanwezige smering, wat kan leiden tot prestatieproblemen. Als alternatief is het ontbreken van vereiste vetten of oliën ideaal in toepassingen waar vervuiling door deze smeermiddelen schadelijk is, zoals in voedselverpakkingen of laboratoriumapparatuur.

2. Lagere kosten

Kunststof sferische lagers kunnen de kosten tot 40% verlagen zonder in te boeten aan kwaliteit. Ze zijn niet alleen goedkoper, maar ook de onderhoudskosten worden verlaagd.

3. Trillingsdemping

Plastic sferische lagers elimineren het teveel aan lawaai en gekabbel geassocieerd met metalen lagers. Voor toepassingen waar geluid een probleem is, zoals in de medische industrie, zijn plastic lagers een goede keuze.

4. Corrosie en chemische bestendigheid

In tegenstelling tot metalen of bronzen lagers, zullen plastic lagers nooit corroderen en zijn ze bestand tegen de meeste chemicaliën. Ze kunnen worden gebruikt in spoelwater, zout water en bijtende toepassingen. De meeste metalen stangkoppen zijn van staal, wat zeker zal corroderen. Roestvrij stalen opties zijn beschikbaar, maar tegen veel hogere kosten.

5. Lichtgewicht

Plastic sferische lagers zijn 80% lichter dan staal, wat een aantal voordelen biedt in een breed scala van toepassingen waar gewichtsreducties voordelen kunnen bieden, waaronder snellere producten of een verhoogde brandstofefficiëntie.

6. Voorspelbare levensduur en slijtage

Met de online tool van het igus Expert-systeem kunnen gebruikers hun maximale belastingen, snelheden, temperaturen en as- en behuizingsmaterialen invoeren, waardoor het systeem vervolgens wordt gevraagd om de juiste kunststof lager en de verwachte levensduur te berekenen, gebaseerd op tientallen jaren praktijktests.

testen:
Test parameters:

Een duurzaamheidstest werd uitgevoerd om de slijtagesnelheid van een stalen sferische lager versus een igus igubal EBRM-06 plastic sferische lager te meten. Beide lagers werden geplaatst onder belastingen tussen 10 en 20 pond. (met trillingen) tijdens de uithoudingsproef van een jaar (ongeveer 6500 draaiuren, 15.000 cycli per uur).

Test resultaten:

Terwijl het stalen lager volledig faalde bij ongeveer 50 miljoen cycli, duurde het igubale lager gedurende de gehele test, ongeveer 97 miljoen totale cycli. Na het voltooien van de test werd de binnendiameter van het igubale lager gemeten met een pin-gauge-test van 6,0 (bewegingen) - 6,1 (sticks).

Kunststof sferische lagers kunnen stalen of bronzen lagers in vrijwel elke toepassing vervangen. Ze kosten niet alleen minder, maar verlagen ook de onderhouds- en installatiekosten. Door over te schakelen op plastic lagers, kunt u de dreiging van lagers verminderen en zich in plaats daarvan concentreren op de belangrijkste onderdelen van uw toepassing.

Meer informatie over onze producten en quote.pls e-mail naar: info@jxtcbearing.com