7 kogellagers Veelgestelde vragen en hun antwoorden

- May 06, 2019-

7 kogellagers Veelgestelde vragen en hun antwoorden

Kogellagers hebben een aantal toepassingen en zijn er in verschillende stijlen of maten. Hier zijn enkele van de vele vragen over kogellagers die vaak worden gesteld, evenals de antwoorden op diezelfde vragen ...

1) Kunnen kogellagers ooit worden opgeknapt?

Over het algemeen is het antwoord ja, maar het is echt afhankelijk van de omstandigheden. Kleine lagers zijn bijvoorbeeld vaak goedkoper te vervangen dan opknappen. Aan de andere kant kunnen lagers met een 6-inch kern of hoger economische verbeteringen of besparingen opleveren door middel van renovatie. Goede kandidaten voor opknappen zijn doorgaans zwenkende ringen, kogellagers en cilinderlagers. Gecumuleerde slijtage is een factor die moet worden afgewogen in deze financiële beslissing, naast milieuoverwegingen, smering, MTBF en onderhoudscycli.

2) MTBF? Wat staat daar voor?

MTBF is de gemiddelde tijd tussen storingen, wat een voorspelling is van de verstreken tijd tussen twee inherente storingen van een mechanisch systeem wanneer het een normale systeemwerking ondergaat.

3) Wat zijn de ABEC-scores precies?

De schaal is een schaal die wordt gebruikt om kogellagertoleranties te meten en is een geaccepteerde norm in de hele industrie.

De schaal gebruikt vijf klassen, gaande van de breedste toleranties tot de krapste. Ze zijn maat 1,3, 5, 7 en 9. Een hogere ABEC-klasse duidt verbeterde efficiëntie en precisie aan, samen met een betere snelheid, hoewel dat niet betekent dat de lagers sneller draaien. Merk op dat sommige kritieke factoren, zoals materiaalkwaliteit, kogelnauwkeurigheid en gladheid van een rollend contactoppervlak, niet zijn aangegeven of gespecificeerd in een ABEC-classificatie.

4) Bieden RVS-lagers bescherming tegen roest?

Het antwoord op deze is 'enigszins' of onbepaald. Roestvast staal is zelf niet echt roestvast. Het is echter corrosiebestendig, maar roest nog steeds in corrosieve omgevingen gedurende bepaalde perioden. Dat gezegd hebbende, corrodeert roestvast staal veel langzamer dan stoffen of oppervlakken van chroomlegeringen. Zelfs dan is het niet zo eenvoudig.

Veel verschillende soorten roestvast staal hebben elk hun eigen corrosiewerende eigenschappen. Zo is 440C roestvrij staal lang niet zo corrosiebestendig als SV30.

5) Hoe snel kunnen lagers feitelijk roteren?

Sommige kogellagers kunnen meer dan een half miljoen omw / min draaien. Kogellagers van die omvang zien typisch gebruik in verdedigings- of experimentele toepassingen. Dit gezegd hebbende, hangt het toerentalvermogen van een lager vaak af van factoren zoals de grootte, de hoeveelheid en soort smering in gebruik, de kooi- en lagermaterialen, precisietoleranties en niveaus, en welke periodes of tijdsperioden maximale snelheden zijn vereist.

6) Betekenen hogere ABEC-waarden stillere lagers?

Er is anekdotisch bewijs voor een verband tussen ruis en ABEC-nauwkeurigheidsclassificaties. De correlatie is echter los, omdat hogere ABEC-scores geen garantie zijn voor minder ruis. Er zijn factoren die bepalen welke ruis niet in de ABEC-classificatie valt, zoals de materiaalkwaliteit, de nauwkeurigheid van de bal en hoe soepel een rollend contactoppervlak is. Het soort smeermiddel dat wordt gebruikt, is ook van cruciaal belang. Een stil vet kan het loopvolume verminderen, maar een juiste voorspanning, installatie en bediening helpen ook om de stille werking waar mogelijk te optimaliseren.

7) Wat is het beste lagervet?

Dit is nog een variabel antwoord. Applicatievoorwaarden bepalen vaak wat het beste lagersmeermiddel zou kunnen zijn, dat vet of een olie kan zijn. U kunt opties verder opdelen als natuurlijk, synthetisch, microfiltered en meer. Elk vet heeft zijn voor- en nadelen in hoe het presteert en heeft zijn eigen kostenefficiëntie of effectiviteit. Een 'stil' vet kan bij een hoge temperatuur gaan afbreken en een vet op hoge temperatuur kan meestal niet zo goed als een hoge lading.

Voor meer informatie.pls email naar: info@jxtcbearing.com