Over het leven van het lager

- Jan 19, 2018-

Het aantal omwentelingen of uren dat het lager ondergaat voordat putvorming optreedt, wordt de levensduur van de lager genoemd onder een bepaalde belasting.

De levensduur van het wentellager wordt bepaald door het aantal omwentelingen (of het aantal uren dat met een bepaalde snelheid is gewerkt): lagers binnen deze levensduur moeten aanvankelijke vermoeiingsschade (afbrokkeling of defect) vertonen op een van hun lagerringen of rollichamen . Of het nu in de laboratoriumtest of in praktisch gebruik is, het is duidelijk dat onder dezelfde werkomstandigheden van hetzelfde uiterlijk van hetzelfde lager, de werkelijke levensduur heel verschillend is. Daarnaast zijn er verschillende definities van "levensduur", waarvan er één "werklevensduur" wordt genoemd, wat aangeeft dat een bepaald lager vóór de schade kan worden bereikt door de werkelijke levensduur wordt gedragen, schade wordt meestal niet veroorzaakt door vermoeidheid , maar door slijtage, corrosie, afdichtingsschade en andere oorzaken.

Om de standaard van de levensduur van de lager te bepalen, zijn de levensduur en betrouwbaarheid van de lager gekoppeld.

Als gevolg van de nauwkeurigheid van de productie, de uniformiteit van de materiaalverschillen, zelfs hetzelfde materiaal, dezelfde grootte van hetzelfde lager, onder dezelfde werkomstandigheden, is de levensduur anders. Als de statistische levensduur van 1 eenheden, de langste relatieve levensduur van 4 eenheden, de kortste 0,1-0,2 eenheden, de langste en kortste levensduurratio 20-40 keer is. 90% van de lagers produceert geen putjes, het aantal cycli dat wordt ervaren of het aantal uren dat bekend staat als de levensduur van het lager.