Toepassingen voor flenslagers

- Aug 12, 2019-

Toepassingen voor flenslagers

Er zijn een aantal verschillende soorten lagers en toepassingen voor elk van hen. Dit kan het heel moeilijk maken om ze allemaal recht te houden. Het lagertype dat zal worden beschreven, zijn flenslagers. U krijgt een goed idee van wat ze zijn en waar ze in gebruik worden gebruikt.

Een flenslager wordt gebruikt wanneer de asas loodrecht staat op het oppervlak waarop het lager wordt gemonteerd. Ze hebben een afgedicht lager dat voorgemonteerd is in een flensbehuizing.

Ze zijn gemonteerd in een gietijzeren flens en gebruikt met andere lagertypes. Er zijn drie basisstijlen die worden gebruikt, de eerste is de ronde of vierkante vierbout, de tweede is de driekantige driebout en de derde is de ruitvormige tweebout. Ze kunnen worden gebruikt met glijlagers, rollagers, naaldlagers en kogellagers.

Het is vrij gebruikelijk dat kogellagers flenzen als opties in hun configuraties hebben. De flenzen helpen bij het positioneren, monteren en bedienen. Dit is met name voor instrument- of miniatuurlagers, maar het kan ook worden toegepast op andere lagertypen.

Flenzen worden gebruikt met lagers om te helpen bij het veilig positioneren ervan voor een betrouwbare werking. Dit gebeurt op externe behuizingen die een lagereenheid monteren. Het flenslager ondersteunt een as die loodrecht op het montageoppervlak van het lager loopt. Het materiaal kan brons, kunststof zijn of gemaakt van andere materialen waarvan het lager is gemaakt.

Verschillende problemen kunnen optreden wanneer zware belastingen of hoge snelheden asflexibiliteit, trillingen of axiale belasting veroorzaken. Het toevoegen van een flenslager op een manier die de as ondersteunt, kan de problemen die worden veroorzaakt verlichten. Op basis van de snelheid en de lengte van de as kan de toepassing meer dan één lager nodig hebben.

Kogelgelagerde flenzen worden meestal aan het uiteinde van de as geïnstalleerd om een lage wrijving en een soepele rotatiebeweging van de as te bieden. Het kleine contact in deze toepassing bestrijdt echter geen lineaire beweging.

Glijlagers of bussen zorgen voor een glad, plat oppervlak dat de lineaire beweging door de as regelt. Dit soort flenslager bevat waarschijnlijk een olie-ingebedde nylon of bronzen bus, zodat het niet regelmatig hoeft te worden gesmeerd voor een continue werking.

Flensgemonteerde naaldrollagers kunnen radiale belastingen ondersteunen en kunnen al dan niet worden geolied, omdat sommige typen onderhoudsvrij zijn.
Om rekening te houden met radiale belastingondersteuning en om lineaire beweging van de as te bestrijden, zijn rollagerflenzen de beste keuze.

Er is meer contact van het lange rollager dan met een kogellager. Dit geeft de rolflenslagering de mogelijkheid om de grootste hoeveelheid belasting van alle flenstypen te dragen.

Ik hoop dat dit helpt bij het begrijpen hoe flenzen, in combinatie met verschillende lagertypen, nuttig zijn voor het bestrijden van verschillende belastingen en overmatige asbeweging. Dit zorgt voor een langere en veiligere werking van de machine.

Voor meer infomation.pls e-mail naar: info@jxtcbearing.com