B-oorbellen die bestand zijn tegen de hitte van friteuses en meer

- Dec 24, 2019-

Lagers die bestand zijn tegen de hitte van friteuses en meer

Voortijdig falen van lagers in apparatuur is een belangrijk probleem voor zeevruchten, vlees en andere voedselverwerkende bedrijven. Emerson Bearing Boston heeft de beschikbaarheid aangekondigd van op afstand geplaatste serie gemonteerde lagerunits, "super" lagers die zware serviceomgevingen aankunnen, met name die toepassingen die een uitdaging vormen voor het voortbestaan van de lager. -groep lagers

Ernstige serviceomgevingen in de voedselverwerkende industrie zijn omstandigheden die bijdragen aan het voortijdig falen van het lager, zoals chemische, ondergedompelde of afwasomgevingen, trillende of impactomgevingen en die met hoge of lage temperaturen. Bijvoorbeeld een omgeving die voedsel verwerkt dat in friteuses gaat. Het lager gaat in de hete olie met de kipnuggets of viskoekjes.

Survival of the Fittest ... Peiling

Emerson Bearing biedt nu corrosiebestendige Stand-Off serie gemonteerde lagereenheden. Met voedselverwerking die frequente wasbeurten van machines vereist, wat vaak leidt tot vroegtijdig falen van de lagers, voeren deze in het veld aanpasbare geïntegreerde lagerschotten de taak naar een hoger niveau uit en bieden gebruikers en inspecteurs volledige toegang tot de ruimte tussen het lager en het frame. In deze geheel nieuwe benadering elimineert het elk gebied tussen het lager en de behuizing waar zich vuil en bacteriën kunnen ophopen, waardoor OEM's en gebruikers beter kunnen voldoen aan strenge sanitaire normen voor reiniging en inspectie. Plastic doppen voor deze lagers zijn ook verkrijgbaar via Emerson.

Voedselverwerking waarbij friteuses betrokken zijn, een andere zware omgeving, vereist lagers die extreem hoge hitte kunnen verdragen en bestand zijn tegen onderdompeling in hete olie. Emerson Bearing draagt ook een speciale friteuselager, een flenslagerunit met een C4-pasvorm die thermische expansie mogelijk maakt.

"Als doorspoelen of chemicaliën voortijdige lagerschade veroorzaken, of als voedselveiligheid en besmetting een probleem is, hoewel USDA en andere programma's aanwezig zijn, zijn deze nieuwe sanitaire lagers ideaal", aldus Steve Katz, president van Emerson Bearing. "Andere factoren, zoals het veranderen van een lager meer dan eens per jaar of het smeren van een lager minstens een keer per week, zijn ook indicatief voor de behoefte aan deze" super "lagers voor zware serviceomgevingen."