Kogellagers

- May 05, 2020-

Kogellagers:

Een kogellager is een type rollend element lager dat ballen gebruikt om de scheiding tussen de bewegende delen van het lager te behouden.

Het doel van een kogellager is het verminderen van rotatiewrijving en ondersteuning van radiale en axiale belastingen. Het bereikt dit door minstens twee rassen te gebruiken om de ballen te bevatten en de ladingen door de ballen over te brengen. Meestal wordt een van de races vast gehouden. Als een van de lager races draait het zorgt ervoor dat de ballen te draaien ook. Omdat de ballen rollen hebben ze een veel lagere wrijvingscoëfficiënt dan wanneer twee vlakke oppervlakken op elkaar draaiden.

Kogellagers hebben meestal een lager laadvermogen voor hun grootte dan andere soorten rollend element lagers als gevolg van het kleinere contactgebied tussen de ballen en de races. Ze kunnen echter een verkeerde uitlijning van de innerlijke en buitenste rassen tolereren.

In vergelijking met andere rollende-element lagers, de kogellager is de minst dure, vooral vanwege de lage kosten van de productie van de ballen die worden gebruikt in het lager. Er zijn verschillende gemeenschappelijke ontwerpen van kogellager, elk met verschillende trade-offs. Ze kunnen worden gemaakt van veel verschillende materialen, waaronder: roestvrij staal, chroom staal, en keramiek. Een hybride kogellager is een lager met keramische ballen en races van metaal.

Voor meer informatie over onze producten en quote ,pls e-mail to:info@jxtcbearing.com