Kogellagers: ost-effectieve kwaliteit

- Oct 09, 2019-

Kogellagers: kosteneffectieve kwaliteit


Door de jaren heen hebben kogel- en rollagers een aanzienlijke prijsdaling gezien, terwijl de kwaliteit is verbeterd. Verschillende factoren hebben hierbij een rol gespeeld, maar veranderingen in het productieproces en verbeteringen in de materiaalkwaliteit hebben het aanzien van de industrie het meest wezenlijk veranderd.

Hogere kwaliteit, lagere prijzen

Ball Thrust Ball Bearing.png Voorafgaand aan universele kwaliteitsnormen was het productieproces voor kogellagers vaak onvoldoende; oppervlaktefouten zouden optreden als gevolg van problemen bij de staalproductie en walsprocessen. Staal bevat vaak grote hoeveelheden niet-metalen insluitsels, waardoor de structuur van het staal wordt verstoord. Rollende defecten werden veroorzaakt door verschillende omstandigheden, zoals input billets van slechte kwaliteit. Inspectieprocessen waren vaak niet voldoende grondig. Maar sinds de introductie van industriebrede regelgeving en verbeterde kwaliteitsborgingsprocessen, is het productieproces van kogellagers aanzienlijk verbeterd en zijn producten van veel hogere kwaliteit.

De komst van universele lagerkwaliteiten en kwaliteitsnormen heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij het verbeteren van de totale waarde van lagerproducten. Voorafgaand aan de industriële revolutie, bijvoorbeeld, vóór de introductie van standaardspecificaties en richtlijnen, gebruikten fabrikanten hun eigen testprocedures en kwaliteitsnormen. Omdat elke fabriek zijn eigen richtlijnen volgde, was productuniformiteit moeilijk te bereiken en varieerde de kwaliteit enorm.

Tegenwoordig dienen twee hoofdnormen als maatstaf voor de kwaliteit van kogellager; stalen kogels worden vervaardigd volgens de nauwkeurigheidseisen van ANSI / ABMA-norm 10A, terwijl keramische kogels voldoen aan de standaard ASTM F2094. Vervaardigd onder deze normen, moeten ballen voldoen aan gespecificeerde limieten voor baldiameter, ruwheid en sferische vorm.

Met een meer uniforme kwaliteit in de industrie, kunnen inkoop- en inkoopagenten nu gemakkelijk betrouwbare, hoogwaardige kogellagers verkrijgen tegen concurrerende, kostenefficiënte prijzen. Goedkope kogellagers betekenen niet langer kogellagers van slechte kwaliteit.

Kwaliteitscontrole bij JXIN

Bij JXIN Bearing zijn we er trots op kogellagers van topkwaliteit te leveren voor een breed scala van industrieën, en we voeren alleen producten die voldoen aan strikte industriële richtlijnen. De lagerfabrikanten waarmee we samenwerken, zorgen voor een optimale productkwaliteit door middel van rigoureuze fysieke testen, die wordt herhaald bij elke verandering in ontwerp, materiaal of afwerking.

Al meer dan 20 jaar voorzien wij OEM- en onderhoudsmarkten wereldwijd van de hoogste kwaliteit kogel- en rollagers die beschikbaar zijn. Neem vandaag nog contact op met het team voor meer informatie over onze selectie kogellagers of om de voordelen van het gebruik van kogellagers in uw volgende project te bespreken.