Lagersluitingen - Lagerafdichtingen en lagerschilden Deel I

- Nov 25, 2019-

Lagersluitingen - Lagerafdichtingen en lagerschilden Deel I

Kogel- en rollagers zijn verkrijgbaar met verschillende soorten schilden en afdichtingen, meestal sluitingen genoemd. Sluitingen kunnen de levensduur van de lager verlengen door te voorkomen dat verontreinigingen de kritieke oppervlakken in de lager bereiken en helpen het smeermiddel in de lager te houden. Verschillende soorten sluitingen kunnen op hetzelfde lager worden geleverd. Speciale ontwerpen zijn ook beschikbaar. Hierna volgen beschrijvingen van de meest voorkomende typen die AST kan leveren.

Type ZZS - Verwijderbare contactloze metalen afscherming die met een klikdraad in de buitenring wordt vastgehouden. Dit type schild is vervaardigd uit 300-serie roestvrij staal en is alleen beschikbaar op lagers uit de miniatuur- en instrumentenserie. De maximale bedrijfstemperatuur is 600 ° F. Aangezien er geen contact wordt gemaakt met de binnenring, is er geen merkbare invloed op het koppel of de snelheid en kan de werking worden vergeleken met die van een open lager. De verwijderbare sluiting zorgt voor reiniging en nasmering. De code voor een enkel schild is ZS.

Type ZZ - Niet-verwijderbare, contactloze metalen afscherming die door krimpen of drukken in de buitenring wordt vastgehouden. Dit type schild kan niet worden verwijderd nadat het is geïnstalleerd. Dit type afscherming kan ook worden vervaardigd uit 300-serie roestvrij staal. Op grotere lagers is dit type afscherming vervaardigd uit 1008 of 1010 bandstaal. De maximale bedrijfstemperatuur is 450 ° F. Aangezien er geen contact wordt gemaakt met de binnenring, is er geen merkbare invloed op het koppel of de snelheid en kan de werking worden vergeleken met die van een open lager. De code voor een enkel schild is Z.

Type 2RS - Gegoten rubberen afdichting. Dit type afdichting is Buna-N gebonden aan een stalen inzetstuk. De afdichting is bevestigd in een groef in de buitenring. Dit type afdichting kan worden verwijderd, maar wees voorzichtig dat u de afdichtlip niet buigt of snijdt. De maximale bedrijfstemperatuur is 240 ° F. Dit type afdichting maakt contact met de binnenring en biedt betere bescherming in vervuilde omgevingen dan een metalen afscherming. Dit resulteert echter in een toename van het koppel en vermindert het maximale toerental van het lager. Bepaalde smeermiddelen en chemicaliën reageren met rubber. De code voor een enkele afdichting is RS.

Blijf op de hoogte voor deel II van onze lagersluitingsblogserie, die zich zal richten op types 2RU, 2VS en TTS.

De adviseurs en ingenieurs van JXIN staan klaar om meer informatie te verstrekken over kogellagerhouders en andere vragen die u kunt e-mailen naar: info@jxtcbearing.com