Peilingoverwegingen voor toepassingen bij hoge temperaturen

- Oct 08, 2018-

Als uw lagers niet tegen de hitte kunnen, kunnen uw toepassingen bij hoge temperaturen in de problemen komen. Extreme hitte kan veel nadelige effecten hebben op lagers, die toepassingen in omgevingen met hoge temperaturen in gevaar kunnen brengen zonder de juiste warmtestabilisatie, waaronder alles van walserijen tot kettingen die door een oven gaan.

Traditionele geleverde lagers kunnen meestal werken bij temperaturen tot 300 graden Fahrenheit. Elke hogere temperatuur dan dat kan een negatieve invloed hebben op de efficiëntie en effectiviteit van die lagers door een breed scala aan problemen.

ritbearing07022018web.jpg

Potentiële hitte-problemen voor lagers

Extra slijtage en scheuren

Na verloop van tijd kan overtollige warmte de microstructuur van het staal veranderen, waardoor de geschatte levensduur van het lager wordt verkort. De wrijving die ontstaat wanneer een lager roteert, creëert warmte, waardoor een al hete omgeving nog extremer kan worden. De resulterende hitte kan een groot aantal problemen veroorzaken en de natuurlijke slijtage in onnatuurlijke slijtage veranderen, waardoor uw lager in het proces wordt verpest.

Uitbreiding

Warmte zorgt ervoor dat metaal uitzet, waardoor kromtrekken kan ontstaan. Wanneer het metaal in een lager uitzet, kan het de speling tussen de bal en de loopbanen verminderen. Deze verandering in speling kan ervoor zorgen dat het lager vastloopt, waardoor het kan opsluiten en falen.

Onjuiste zegels

Net als de rest van het lager, moeten afdichtingen worden gestabiliseerd om extreme temperaturen te overleven. Traditionele rubberen afdichtingen zijn alleen geschikt voor bepaalde temperaturen, dus extreme temperaturen kunnen deze afdichtingen onbruikbaar maken zonder het juiste materiaal of de juiste stabilisatie. Dit kan er ook voor zorgen dat lagervet de olie spoelt die kan en naar andere componenten kan migreren. Afhankelijk van de toepassing kan dit een ongewenste bijwerking zijn, vooral als het vet op nieuwe producten valt.

Onjuist smeervet

Net zoals zeehonden zijn speciale vetten vereist voor omgevingen met hoge temperaturen. Standaardvetten zijn effectief tot 300 graden, maar zullen alle oliën zuiveren en een gedroogde zeepbasis achterlaten in warmere omstandigheden. Zonder dat vet zijn de lagers onderhevig aan meer wrijving, wat leidt tot een nog grotere slijtage en een kortere levensduur.

Houd rekening met overwegingen bij omgevingen met hoge temperaturen

Er zijn enkele overwegingen te maken bij het kiezen van warmtebehandelde lagers.

Lagere RPM's

Zoals we eerder vermeldden, veroorzaakt de natuurlijke wrijving veroorzaakt door rotatie warmte. Hittegestabiliseerde lagers bestrijden dit door te werken met een lager toerental dan hun standaard lager-tegenhangers. Daarom wilt u de RPM's voor uw opties voor lagers met hoge temperatuur overwegen om ervoor te zorgen dat ze aan de behoeften van uw toepassingen voldoen. Sommige fabrikanten van lagers bieden meerdere versies van dezelfde lager, zodat u kunt kiezen welk temperatuurbereik het beste bij uw toepassing past.

Zachter metaal

Als u de warmtebehandeling voor het juiste temperatuurbereik wijzigt, wordt de hardheid van het staal verminderd om het staal te stabiliseren. Traditionele lagers met een nominale waarde tot 300 graden hebben een Rockwell-hardheidsbereik van 60 tot 64. De hardheidswaarde zal worden aangepast op basis van bedrijfstemperaturen voor warmtestabiliserende lagers. Bij een lagere staalhardheid is het potentieel voor verhoogde slijtage groter bij hogere snelheden, houd daar dus rekening mee bij het selecteren van uw lagersystemen met hoge temperatuur.

Vanwege de behoefte aan warmtestabiliserend staal is het vinden van een lager met juiste lastondersteuning ook cruciaal. Hoe hoger de bedrijfstemperatuur inherent lagere belastingen ondersteunt, dus alternatieve oplossingen kunnen noodzakelijk zijn. Een suggestie is om over te schakelen op een materiaal met een hoger natuurlijk temperatuurbereik. Een lager van 440 roestvrij staal kan bijvoorbeeld worden gebruikt om aan hogere belastingbehoeften te voldoen wanneer een warmtebehandeld chroomlager niet genoeg is.

Bestel hoeveelheden

Vanwege hun speciale eigenschappen zijn warmtebehandelde lagers niet altijd direct beschikbaar. Veel fabrieken moeten een bepaald aantal van deze soorten lagers produceren om winst te maken. Als gevolg hiervan kunnen er minimumhoeveelheden zijn gekoppeld aan fabrieksorders voor lagers met hoge temperatuur. Dit is mogelijk geen probleem, afhankelijk van hoeveel lagers uw toepassing vereist, maar het is belangrijk om te overwegen bij het zoeken naar producten.

Vind de juiste lagers voor uw toepassingen

Net als bij veel soorten lagerstoringen, is oververhitting te voorkomen als u het juiste product voor uw toepassingen kiest. Dankzij lagers met hoge temperaturen kunnen uw toepassingen functioneren in extreme omgevingen, waardoor u tijd en geld bespaart op duur onderhoud en reparaties.