Rekening houdend met overwegingen voor hoge-temperatuurtoepassingen

- Mar 18, 2019-

Als uw lagers kunnen niet tegen de hitte, kunnen uw hoge-temperatuur-toepassingen worden in de problemen. Extreme hitte kan veel nadelige gevolgen hebben voor lagers, die kunnen toepassingen in omgevingen met hoge-temperatuur risico zonder goede warmte stabilisatie, waarin alles van walserijen naar ketens die een oven passeren.

Traditionele lagers kopen kunnen meestal werken in temperaturen tot 300 graden Fahrenheit. Alle temperaturen hoger dan dat negatief effect op de efficiëntie en de effectiviteit van deze lagers door middel van een breed scala aan problemen hebben kan.

Potentiële hittekwesties voor lagers

Extra slijtage

Na verloop van tijd kunt overtollige warmte de microstructuur van het staal veroorzaakt een vermindering in de verwachte levensduur van de lager. De wrijving gemaakt wanneer een dragende draait creëert warmte, waardoor een reeds hete omgeving nog extremer. De resulterende hitte kan leiden tot een groot aantal problemen en natuurlijke slijtage kan omzetten in onnatuurlijke slijtage, ruïneren uw rekening houdend met het proces.

Uitbreiding

Warmte zorgt ervoor dat metaal uit te breiden, die tot vervormingen kwesties leiden kan. Wanneer het metaal in een peiling wordt uitgebreid, kan het verminderen van de afstand tussen de bal en de circuits erbij. Deze wijziging in mijnen kan leiden tot het lager aan te scherpen, die kan uiteindelijk dwingen te grijpen op en niet.

Onjuiste zeehonden

Net als de rest van het lager moeten zegels worden gestabiliseerd om te overleven van extreme temperaturen. Traditionele rubber afdichtingen zijn alleen gewaardeerd voor bepaalde temperaturen, dus extreme temperaturen ertoe dat deze zegels nutteloos zonder het juiste materiaal of stabilisatie leiden kan. Dit kan ook lager vet voor het zuiveren van de olie die kunnen en migreren naar andere componenten veroorzaken. Afhankelijk van de toepassing, kan dit een ongewenste bijwerking, zijn, vooral als het vet op nieuwe producten valt.

Onjuiste vet

Zoals zeehonden zijn speciale vetten nodig voor hoge-temperatuur-omgevingen. Standaard vetten zijn effectief omhoog tot 300 graden, maar zal zuiveren alle oliën waardoor een uitgedroogd zeep basis in warmere omstandigheden. Zonder die grease zijn lagers onder meer wrijving, wat leidt tot zelfs verhoogde slijtage en korter leven.

Rekening houdend met overwegingen voor omgevingen met hoge-temperatuur

Er zijn enkele overwegingen te maken bij het kiezen van warmtebehandelde lagers.

Lagere RPMs

Zoals wij voordien vermeldden, creëert de natuurlijke wrijving veroorzaakt door rotatie warmte. Warmte gestabiliseerd lagers bestrijden dit door gebruik te maken van een lagere toeren per minuut dan hun tegenhangers met standaard. Dientengevolge, zult u willen overwegen de RPMs voor uw hoge-temperatuur lager opties om ervoor te zorgen dat ze overeenkomen met de behoeften van uw toepassingen. Sommige fabrikanten van dragende bieden meerdere versies van de dezelfde dragen, zodat u kunt kiezen welke temperatuurbereik beste overeenkomt met uw aanvraag.

Zachtere metalen

Terwijl u de warmtebehandeling voor de juiste temperatuurbereik wijzigt worden de hardheid van het staal met verlaagd om te stabiliseren van het staal. Traditionele lagers die zijn gespecificeerd voor tot 300 graden hebben een Rockwell hardheid bereik van 60 tot 64 jaar. De hardheid rating zal worden aangepast op basis van temperaturen voor de warmte-gestabiliseerd lagers. Met lagere stalen hardheid het potentieel voor verhoogde slijtage is groter bij hogere snelheden, dus hou dat in gedachten bij het selecteren van uw hoge-temperatuur rekening houdend met oplossingen.

Als gevolg van de behoefte aan warmte gestabiliseerd staalsoorten, vinden van een lager met goede hefvlak is ook cruciaal. Hoe hoger de bedrijfstemperatuur inherent ondersteuning lagere lasten, zodat alternatieve oplossingen kunnen het nodig zijn. Een suggestie is over te schakelen naar een materiaal met een hogere natuurlijke temperatuurbereik. Bijvoorbeeld, 440 roestvrij staal invloed kan worden gebruikt om te voldoen aan hogere belasting nodig heeft bij het warmtebehandelde chroom invloed is niet genoeg.

Orderaantallen

Als gevolg van hun bijzondere kwaliteiten, warmtebehandelde lagers zijn niet altijd beschikbaar. Veel planten nodig hebben voor de vervaardiging van een aantal van deze soorten lagers om een winst te maken. Dientengevolge, kan er minimumhoeveelheden gekoppeld aan fabriek orders voor hoge-temperatuur lagers. Dit mag niet een kwestie afhankelijk van hoeveel lagers uw toepassing vereist, maar het is belangrijk om te overwegen wanneer u op zoek naar producten.

Vinden van de juiste lagers voor uw toepassingen

Net als veel soorten dragen van mislukking, kan oververhitting worden vermeden wanneer u ervoor het juiste product voor uw toepassingen kiest. Hoge-temperatuur lagers kunnen uw toepassingen werken zoals ze in extreme omgevingen moeten, zodat u tijd en geld besteden aan dure onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.