Lagere voedselproductie

- Nov 19, 2019-

Lagere voedselproductie


Er is een groter publiek bewustzijn en controle van onze consumptiegewoonten en keuzes - wat zit er in het voedsel dat we eten en wat / waar / wanneer te eten om optimale voordelen voor gezondheid en prestaties te verkrijgen. Sommigen kunnen voorbijgaan als vluchtige trends, terwijl anderen praktische begeleiding bieden die eetgewoonten en -gedrag motiveert.


Maar al deze factoren zien een essentieel onderdeel van onze voedselketen over het hoofd: voedselproductie. Met strikte veiligheids- en hygiënevereisten worden voedselproducenten geconfronteerd met belangrijke beslissingen met betrekking tot apparatuur om te zorgen voor naleving van de regelgeving en een gezond resultaat.

Van cruciaal belang voor de prestaties en productiviteit van een verscheidenheid aan voedselverwerkende apparatuur zijn kogellagers. Als zodanig worden ontwerpers en ingenieurs geconfronteerd met kritische beslissingen bij het bepalen van de specificaties voor kogellagers die in deze apparatuur worden gebruikt. Deze omvatten materiaalkeuze, type en hoeveelheid smeermiddel en afdichtings- of afschermingsopties. In de meeste gevallen hebben deze keuzes invloed op de duurzaamheid en efficiëntie van lagers in voedselproductietoepassingen.

Hieronder staan belangrijke concepten om te overwegen bij het selecteren van een lager dat wordt gebruikt in voedselproductieapparatuur.

Naleving van de regelgeving

Twee federale voedselagentschappen zorgen voor regelgevend toezicht op voedselverwerking in de Verenigde Staten: USDA FSIS en FDA. Ze schrijven voor dat alle materialen die worden gebruikt in de voedselverwerking, inclusief lagersmeermiddelen, moeten voldoen aan de federale vereisten. Bovendien kan de daadwerkelijke peiling zelf USDA / FDA-goedkeuring vereisen.

materialen

Lagers die in voedselproductieapparatuur worden gebruikt, moeten uit zeer zuivere materialen bestaan. Hoewel veel lagers worden vervaardigd uit SAE 52100-chroomstaal, gebruiken voedselverwerkingstoepassingen over het algemeen martensitisch roestvrij staal (vergelijkbaar met AISI 440C), dat corrosiebestendig is en een vergelijkbare levensduur tegen vermoeidheid biedt.

Voor extra corrosieweerstand raden we stikstof-versterkt martensitisch roestvrij staal aan, dat vijf keer de corrosieweerstand biedt van 440C-type materialen.

Andere dragende componenten en hun voorkeurssamenstelling omvatten:

  • Schilden, slingers, kooien: AISI 302 of 304 roestvrij staal

  • Plaats lagers in wooneenheden: 440C roestvrij staal

  • Behuizingen: Overweeg de toepassing - spoeloplossingen, omgevingen met veel vocht. Elk vereist specifieke overwegingen. Roestvrij staal, speciale coatings of zelfs polymeerbehuizingen zijn beschikbaar.

het smeren

Zoals eerder vermeld, kunnen smeermiddelen ook onderworpen zijn aan wettelijke voorschriften. De National Sanitation Foundation (NSF) is wereldwijd geëvolueerd om de USDA op te volgen en houdt nu toezicht op food-grade aanduidingen voor smeermiddelen. Momenteel worden de "oude" USDA-aanduidingen voor voedingskwaliteit: H1, H2 en H3 nog steeds erkend.

H1-smeermiddelen zijn food-grade smeermiddelen die worden gebruikt in voedselverwerkende omgevingen waar de mogelijkheid bestaat van incidenteel voedselcontact. H2-smeermiddelen zijn food-grade smeermiddelen die worden gebruikt op apparatuur en machineonderdelen op locaties waar er geen mogelijkheid is tot contact.

Bepalen of er een mogelijkheid tot contact is, is moeilijk en veel ontwerpers kiezen voor H1 boven H2 en nemen de veiligheid mis.

Voor machines die worden gebruikt voor de verwerking van vlees of gevogelte, worden de apparatuur en de lagers onderworpen aan "wash-down" -omstandigheden aan water onder hoge druk en antibacteriële oplossingen die het vet kunnen verplaatsen. Om dit tegen te gaan, moeten vetten met een hoge waterbestendigheid worden gebruikt. In toepassingen bij hoge temperaturen, selecteer smeermiddelen die oxidatiestabiliteit bij hoge temperaturen bieden.

zeehonden

Vanwege de voortdurende blootstelling aan vloeistoffen en puin, moeten lagers effectieve afdichtingen of schermen bevatten om ze te beschermen en het smeermiddel intact te houden. Het meest voorkomende afdichtingsmateriaal is nitrilrubber, dat een superieure bescherming biedt in vervuilde omgevingen in vergelijking met een typische metalen afscherming. Hoewel een verhoogd koppel een gevolg is dat het vermogen van de lagersnelheid vermindert, is dit een acceptabele afweging die de levensduur van het product verlengt. In voedselverwerkingstoepassingen kunnen teflon en met glas versterkte PTFE-afdichtingen worden gebruikt, die uitstekende chemische bestendigheid, hoge temperatuurmogelijkheden en een verlaagd koppel bieden.


Voor meer informatie over onze producten en offertes, stuur een e-mail naar: info@jxtcbearing.com