Lagerfoutmodi

- Oct 17, 2019-

Lagerfoutmodi


Precisielagers zijn industriële componenten die ladingen dragen in verschillende toepassingen. Rollagers, die werken met rollende elementen zoals ballen of rollen in een raceway, zijn betrouwbaar en duurzaam. In feite bereikt meer dan 99% van de wentellagers hun verwachte levensduur, zelfs in de zwaarste omstandigheden.

bb Hoewel slechts een klein percentage van dergelijke lagers faalt, kan deze voortijdige storing worden veroorzaakt door een aantal factoren. Afschilferen, putjes maken, afbrokkelen, roesten, corroderen, kruipen en scheeftrekken kunnen allemaal tot falen leiden; elke zorg komt voort uit een kleine groep met elkaar verband houdende en te voorkomen oorzaken. Enkele van de meest voorkomende zijn:

Onjuiste smering - Smering verbetert de functie en verlengt de levensduur van de lagers, maar alleen als dit correct wordt gedaan. Te veel of te weinig vet, gemengde smeermiddelen en vervuiling kunnen allemaal nadelige gevolgen hebben voor de lagers. Gesmeerde lagers hebben ook een "vetlevensduur", wat een optimale functie tussen smeringen is. Als een ingenieur nalaat om opnieuw smering toe te passen wanneer deze tijd is verstreken, kan het lager falen.

Lagers monteren en installeren - Het is van cruciaal belang om tijdens het montageproces het juiste gereedschap en verwarming te gebruiken. Als tijdens de installatie montagedruk op de verkeerde ring wordt uitgeoefend, met name bij zelfinstellende lagers, kunnen de loopbanen en rollende elementen deuken. Als de pasvorm te los, strak of verkeerd is uitgelijnd, zal het voorspanningsgewicht scheef komen te staan en kan de as roteren of kruipen.

Operationele stress en lagerselectie - Hoewel rollagers over het algemeen betrouwbaar zijn, kan de algehele toepassing waarin ze werken na verloop van tijd veranderen. Als de belasting in een toepassing te hoog of te laag wordt, kunnen lagers respectievelijk vermoeid raken of slippen. Waarschuwingssignalen voor deze storingen zijn stijgende temperaturen en ongewone geluiden.

Omgevingsinvloeden - Stof, vuil, media, water en ongewenste hitte kunnen alle lagers vervuilen als ze niet goed zijn afgedicht. Afhankelijk van de toepassing kan een lager isolatie vereisen om elektrische stromen en vonken te voorkomen. Houd rekening met externe factoren die uw specifieke toepassing kunnen verstoren en houd rekening met de voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om dergelijke problemen te voorkomen.

Het overwegen van verschillende lageringstechnologieën en het identificeren van de meest geschikte voor uw specifieke toepassing is de eerste stap in het voorkomen van lagerschade. Door deze oorzaken en hun waarschuwingssignalen in gedachten te houden, kunt u proactief correcties aanbrengen om voortijdige storingen en extra kosten te voorkomen.

Voor meer informatie over onze producten of om een offerte aan te vragen, stuurt u een e-mail naar: info@jxtcbearing.com