Lagerinzetstukken voor speciale toepassingen

- Jul 28, 2020-

Lagerinzetstukken voor speciale toepassingen

Voor extreem vervuilde omgevingen, zoals landbouwtoepassingen, kunnen inzetlagers worden gebruikt die aan beide zijden zijn uitgerust met een 5-lipafdichting (fig. 1). De afdichting bestaat uit een plaatstalen inzetstuk met een gevulkaniseerde 5-lip contactafdichting van een wrijvingsarme NBR-compound. Het stalen inzetstuk, dat de afdichting beschermt tegen vaste verontreinigingen, wordt op zijn plaats gehouden door een groef in de buitenring van het lager. Elke afdichtingslip heeft een ander ontwerp voor afdichtingsprestaties in reactie op verschillende bedrijfsomstandigheden, inclusief dynamische uitlijnfouten. De buitenste en binnenste lippen werken als een labyrint om binnendringen van vuil en vetlekkage te voorkomen. De drie binnenste lippen maken constant contact met de binnenste ringschouder.

fig 13

fig. 1

Voedingsmiddelen- en drankenindustrie

Lagerinzetstukken van roestvrij staal of ringen met ZMaRC-coating en behuizingen van composietmaterialen en roestvrij staal worden gebruikt in corrosieve omgevingen zoals die in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. De inzetstukken hebben aan beide zijden een verlengde binnenring en zijn voorzien van een meervoudige seal.

Ze zijn gevuld met voedselveilig vet en kunnen opnieuw worden gesmeerd via het smeergat in de buitenste ringgroef. Deze smeergroef bevindt zich aan de kant tegenover de vergrendeling. Alle stalen componenten van deze lagers zijn gemaakt van roestvrij staal, inclusief ringen, kogels, plaatstalen delen van zowel afdichtingen als flingers, en stifttappen. Roestvrijstalen lagerinzetstukken zijn beschikbaar voor metrische assen van 20 tot 50 mm en voor inch-assen van 3 / 4 tot 1-15 / 16 inch. Het dynamische draagvermogen van een roestvrijstalen lager is kleiner dan dat van een lager van dezelfde grootte

De roestvrijstalen lagerinzetstukken zijn beschikbaar voor metrische assen van 20 tot 50 mm en voor inch-assen van 3/4 tot 1-15 / 16 inch. Het dynamische draagvermogen van een roestvaststalen lager is kleiner dan dat van een lager van hetzelfde formaat van hoogwaardig koolstofchroomstaal.

Kussenblokbehuizingen van composiet kunnen worden gemaakt van een lichtgewicht thermoplastisch composietmateriaal (fig. 2). Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen een breed scala aan chemicaliën en andere behandelingen die worden gebruikt tijdens spoelprocessen van voedsel- en dranktoepassingen. Deze composiet kussenblokbehuizingen kunnen worden gebruikt met roestvrijstalen of ZMaRC-gecoate Y-lagers.

fig 14

Figuur 2

Roestvrijstalen kussenblokbehuizingen zijn gemaakt van gegoten austenitisch roestvrij staal (AISI 300-serie) (fig. 3). Ze zijn ontworpen voor zwaardere toepassingen en zijn bestand tegen een breed scala aan chemicaliën en andere behandelingen die worden gebruikt tijdens spoelprocessen van voedsel- en dranktoepassingen. Lagerunits met kussenblok van roestvrij staal zijn bijzonder geschikt voor toepassingen met hoge snelheden, zware belastingen en waar betrouwbaarheid en minimaal onderhoud sleutelfactoren zijn. Lagerunits van roestvrij staal met kussenblok hebben een schroefdraadgat met pluggen voor nasmering wanneer nasmering vereist is.

Voor meer informatie over onze producten en een offerte kunt u een e-mail sturen naar:info@jxtcbearing.com& whatapp: 008613559751737