De vakantie gemakkelijk maken: hoe lagers hier in speelgoed voor iedereen worden gebruikt ...

- Oct 17, 2019-

De vakantie gemakkelijk maken: hoe lagers hier in speelgoed voor alle leeftijden worden gebruikt ...

Hoewel er misschien een paar jongeren zijn die nog steeds geloven dat elk geschenk dat ze ontvangen is gemaakt in de werkplaats van de kerstman, is hoogwaardig, duurzaam speelgoed mogelijk gemaakt door toegewijde fabrikanten die met de beste componenten werken.

iStock_000008247387_Medium

Hightech gadgets staan misschien hoog op de lijsten van veel mensen, maar een veelheid van gewilde speeltjes en spellen maakt nog steeds gebruik van mechanische basisapparaten zoals lagers. Deze geschenken vereisen lagers om soepel en veilig te werken, en om te zorgen voor maximaal plezier tijdens hun leven.

Speelgoed zoals radiogestuurde auto's, jojo's, skateboards, tops, scooters, rolschaatsen en springtouwen vertrouwen allemaal op lagers voor hun algehele functionaliteit. Dezelfde soorten lagers die zo belangrijk zijn voor industriële toepassingen spelen ook een cruciale rol in het ontwerp en de structuur van speelgoed. Of het nu gaat om staal, keramiek, 7 mm, 8 mm of 608 lagers, veel geschenken zouden nooit functioneren zonder lagers.

Toepassingen die ervoor zorgen dat het plezier blijft rollen (of draaien)

Afgedichte kogellagers van verschillende afmetingen zijn van vitaal belang voor op afstand bestuurbare auto's. Ze stellen bestuurders in staat om auto's vrij te besturen en motoren op hoge snelheden te laten werken.

Een ander speelgoed dat lagers gebruikt voor hoge prestaties is de jojo; kogellagers verminderen wrijving terwijl een jojo aan het einde van de string draait. Liefhebbers gebruiken jojo al jaren met stalen lagers, maar voor nog betere prestaties en corrosiepreventie worden sommige jojo's gemaakt van keramische, in plaats van stalen lagers.

Er is ook ander speelgoed dat kogellagers gebruikt; degenen waarvan je niet zou verwachten dat ze ze nodig hebben. Veel tollen gebruiken bijvoorbeeld onafhankelijke kogellagers om ze op elk oppervlak te laten draaien. Zelfs de beste springtouwen hebben kogellagers - ze gebruiken vaak precisie- en zwenkkogellagers die wrijving elimineren en de rotatiesnelheid van het touw maximaliseren.

Reizen in stijl

Waarom genoegen nemen met wandelen als je kunt skaten? Speelgoed met wielen heeft lagers nodig voor een functionele, veilige en efficiënte werking.

Skateboards vertrouwen op 608 standaardlagers om wrijving tussen het metaal in elk wiel en de as waar het om draait te elimineren. De scooter, een populair speelgoed, evolueert naar een serieuze manier van transport. Zowel afgedichte als afgeschermde lagers worden gebruikt voor maximale bescherming tijdens gebruik buitenshuis. Rolschaatsen, een van de oudste recreatieve bezigheden, zou onmogelijk zijn zonder lagers - twee lagers worden per wiel gebruikt om het vrij te laten bewegen.

Voor meer informatie over onze producten en het aanvragen van een offerte, stuurt u een e-mail naar: info@jxtcbearing.com