Lagers en hun omgeving

- Oct 17, 2019-

Lagers en hun omgeving


Bij het onderzoeken van de factoren die de levensduur van lagers kunnen beïnvloeden, is het belangrijk om milieuoverwegingen te onthouden. Lagerschade wordt zelden veroorzaakt door lagermateriaal of productieproblemen; in plaats daarvan is het vaak te wijten aan het effect van vreemde stoffen op de lagerfunctionaliteit. De hoeveelheid vuil, puin of andere verontreinigingen die lagers tegenkomen, speelt een directe rol in hoe lang ze functioneel en effectief blijven. Het negeren van dergelijke slijtage kan leiden tot breuk of zelfs systeemstoring als de milieuverontreinigingen niet worden aangepakt.

De effecten van invloed op het milieu

bearingchainblog

Verschillende omgevingsfactoren kunnen de levensduur van de lagers nadelig beïnvloeden, waaronder:

Vuil en stof

Vreemde deeltjes, zoals vuil en stof, kunnen enkele van de belangrijkste slijtagebronnen in lagers zijn. Na het graveren in de lagers kunnen verontreinigingen aanzienlijke schade veroorzaken en mogelijk tot systeemstoringen leiden.

Deze vreemde deeltjes kunnen ook het smeermiddel in een lager vervuilen, wat versnelde slijtage en aanzienlijke schade veroorzaakt. De ernst van lagerschade en het daaropvolgende effect op de levensduur van de lagers is afhankelijk van de grootte, hardheid en concentratie van verontreinigingen, naast de hoeveelheid en viscositeit van het smeermiddel dat op de lager wordt gebruikt. Meer viskeuze smering vermindert de slijtage van het vervuilde lager.

Water

Dezelfde schade door vuil en stof kan ook optreden met water of andere agressieve media, inclusief metaalafval. Wanneer gesuspendeerd of opgelost water in smeermiddel in wisselwerking staat met een lager, kan dit etsen en microscheuren veroorzaken die de integriteit van het lager verminderen.

Externe warmte

Een systeem dat bij hoge temperaturen werkt, kan vermoeidheid van de lagers en schade door oververhitting veroorzaken. Bij het selecteren van de juiste lagering en smering voor uw toepassing, is het belangrijk om rekening te houden met de vereiste bedrijfstemperatuur en het bedrijfsschema (intermitterend versus continu) dat de lager moet ondersteunen.

Elektrolytische corrosie

In sommige toepassingen komen lagers in de buurt van stromingen, die vonken veroorzaken die op het lageroppervlak kunnen kuilen of groeven. Om dit te corrigeren, installeer een bypasscircuit of outfitlagers met isolatie om vonken te voorkomen.

Remedies voor milieuverontreiniging

Net als vele andere potentiële draagmoeilijkheden, is de beste bescherming tegen slijtage en falen van het milieu het gebruik van hoogwaardige producten waarvan is bewezen dat ze effectief zijn voor hun specifieke toepassing. Dit bevat:

Afdichting - Goede afdichting is essentieel voor het verwijderen van stof, vuil en water uit lagers. Een aantal verschillende speciale afdichtingen zijn beschikbaar om water, metaalafval en andere verontreinigingen buiten te houden zonder de functionaliteit van uw lagers te beïnvloeden.

Smering - Het is van vitaal belang dat smering niet vervuild raakt, omdat dit slijtageversnelling veroorzaakt. Het handhaven van zowel de juiste hoeveelheid als het juiste type smeermiddel zorgt voor een betrouwbare levensduur van de lager.

Isolatie - Voor toepassingen waarbij een lager in contact komt met stroomvonken, is het belangrijk isolatiematerialen te gebruiken om degradatie of falen van de lager te voorkomen. Deze isolatie moet direct op of in het lager worden aangebracht en moet een vereiste ontwerpoverweging zijn voor lagertoepassingen zoals apparatuur voor energieopwekking.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze producten of om een offerte aan te vragen .