Lagers en hun relatie met wielen

- May 20, 2019-

Lagers en hun relatie met wielen

Heb je je ooit gerealiseerd dat dingen de neiging hebben om beter te rollen dan ze laten glijden? Dit komt omdat er minder wrijving is bij het rollen. De wielen van je auto, skateboard, vrachtwagen, enz. Zijn als grote lagers. Zonder wielen zouden er grotere hoeveelheden wrijving zijn tijdens het rijden of rijden.

Foto probeert uw voertuig te besturen met planken of ski's bevestigd in plaats van wielen. Het zou veel langer duren om naar je bestemming te komen vanwege de toegenomen hoeveelheden wrijving.

Lagers verminderen wrijving door gladde metalen kogels of rollen en een glad binnen- en buitenste metaaloppervlak waar de ballen tegenaan rollen. Het apparaat draait soepel omdat de ballen of rollen de last dragen.

Wiellagers in voertuigen

Om uw wielen goed te laten draaien heeft uw voertuig wiellagers nodig om de wielen op hun plaats te houden. Ze zijn een zeer noodzakelijk onderdeel van uw voertuig.

Wiellagers op voertuigen hebben de neiging om een tijdje mee te gaan, omdat ze in de fabriek zijn verzegeld. Ze hoeven meestal pas na 150.000 mijlen te worden vervangen. Hoewel er sommige voertuigen met wiellagers zijn die regelmatige service vereisen. Om erachter te komen of uw voertuig in die categorie past, raadpleegt u de gebruikershandleiding of vraagt u aan de monteur die uw auto onderhoudt wanneer dit nodig is.

Het onderhoud van een wiellager omvat meestal het smeren van het lager. Deze service wordt uitgevoerd door het wiellager van het wielnaafsamenstel te verwijderen en het dan handmatig of met een apparaat dat wordt aangeduid als wiellagerpakking, te smeren en uiteindelijk opnieuw te installeren.

Het is erg belangrijk om op het onderhoudsschema te blijven als uw voertuig er een is die periodiek onderhoud van wiellagers vereist. Naarmate de tijd vordert, kan het vet in de wiellagers afbreken en minder effectief worden. Vet ontsnapt door het lager tot er niet genoeg over is om de lagers te smeren. Als de wiellagers niet goed zijn gesmeerd, kunnen ze oververhit raken. Dit kan ertoe leiden dat uw wielen van uw voertuig vallen.

Als u niet zeker weet hoe u moet bepalen of uw wiellagers op de juiste manier zijn gesmeerd, let dan op tekenen zoals een wiebelwiel of een laag gegrom of gezoem afkomstig van een van de wielen. Als een van deze symptomen bekend voorkomt, moet u uw auto zo snel mogelijk inleveren.

Lagers in skateboards

Er zijn veel plaatsen die de beste lagers bieden voor skateboards en ze hebben hun complexe mechanisme met eenvoudige constructie en bediening.

Lagers bestaan meestal uit een buitenring, een geleider, de kooi met kogels en het rollichaam en de binnenring. Deze componenten bewegen tegen elkaar en de rollichamen (ballen / rollen) verminderen de wrijvingsweerstand tussen de binnen- en buitenring.

In een skateboardwiel met een kogellager rollen de ballen in het midden terwijl de buitenring ronddraait en de binnenring helemaal niet beweegt. Op deze manier draait het wiel soepel en zonder veel moeite.

Wiellagers zijn erg belangrijk om voor te zorgen. Zorg ervoor dat uw lagers soepel lopen.