Lagers in het nieuws - mei

- May 20, 2019-

Lagers in het nieuws - mei

In de maand mei hebben we twee artikelen over lagers. Het eerste artikel dat wordt genoemd, gaat over de nieuwe lagers van MAHLE die helpen de emissies te verminderen, en de andere richt zich op Polygon, waarin een reeks op maat gemaakte en standaard PolyLube-composietlagers voor mijnbouw, constructie en landbouwmachines wordt aangekondigd.

Nieuwe MAHLE-lagers helpen de uitstoot te verminderen

Het nieuwe MAHLE-lager bevat een nieuwe polymeercoating die de veerkracht van de lagers verhoogt en hun wrijving vermindert. Deze nieuwe coating met melaminecyanuraat verbetert de eigenschappen van lagers in verbrandingsmotoren.

Vanwege zijn lage wrijvingscoëfficiënt heeft melamine cyanuraat vanwege zijn meerlagige structuur speciale eigenschappen. Er is een snellere overgang naar een hydrodynamisch smeringsgebied in het lager. Tegelijkertijd heeft melaminecyanuraat een hoge thermische stabiliteit, wat een meer robuuste werking van het lager mogelijk maakt onder omstandigheden met onvoldoende smering. De belastingslimiet wordt verhoogd met 20 procent, waardoor de lagerschaal hierdoor vastloopt.

Deze nieuwe lagers zijn gemakkelijk bestand tegen de verhoogde belastingen. Deze belastingen ontstaan in toenemende mate in de levensduur van een motor. Dit komt door emissiebeperkende maatregelen, bijvoorbeeld het gebruik van een stop-startsysteem en een hybride of uitloopoperatie. De nieuwe lagers werden getest in een uitgebreide testbank en motor.

Polygon kondigt het bereik aan van op maat gemaakte en standaard samengestelde lagers van polypropyleen

Polygon Company, dat bekend staat om het produceren van composietbuizen, lagers en pneumatische cilinders, maakte onlangs een aankondiging over zijn lijn van PolyLube ®   hoogwaardige op maat gemaakte en standaard composiet glijlagers (bussen). Deze lagers werken het best in uitdagende toepassingen in mijnbouw en bouwmachines. Voorbeelden hiervan zijn graafmachines, compacte vrachtwagenladers, wielladers, achterschoffels en andere toepassingen waarbij draaipunten zijn betrokken met een extreem lange levensduur.

De composietlagers van Polygon zijn al op zichzelf gesmeerd en hoeven niet te worden gesmeerd. Ze hebben ook een hoog draagvermogen, corrosieweerstand en lage wrijvingswaarden. Deze dingen verminderen de arbeidskosten voor onderhoud en verhogen het onderhoudsinterval voordat onderhoud aan huurapparatuur wordt vereist. Deze lagers verlagen ook het aantal smeerlocaties, waardoor er minder garantieaanspraken zijn voor apparatuur.

Polygoon composietlagers zijn een goede keuze voor landbouwapparatuur met een hoge cyclus. Dit omvat onder meer foerage- en oogstapparatuur, applicators, werktuigen, karren en spreaders. Deze vetloze lagers helpen ook bij het handhaven van de netheid van de binnenkant van de magazijnen, om mogelijke contaminatie van het werkgebied door de pallethefapparatuur te voorkomen.

Laatst gewijzigd op 15 mei 2019