Fietslagers: alles wat u moet weten

- Dec 16, 2019-

Fietslagers: alles wat u moet weten

De stukjes die je fiets aan het rollen houden

De verschillende stijlen van lagers

Losse kogel, losse kogel in een houder, naald en patroon zijn de belangrijkste stijlen van lagerfundaties in fietsframes en componenten.

Een kogel-en-borgsysteem is vergelijkbaar met een losse kogelopstelling, maar zorgt voor minder dure montage en is dus gunstig voor instapcomponenten
Thomas McDaniel / Onmiddellijke media

Losse kogellagers

Losse kogellagers zijn de meest traditionele en vereisen het gebruik van lagers met een bijpassende cup en kegel. Hoewel ze de oudste zijn, kunnen ze in veel opzichten superieur zijn. Ze zijn hoekcontact (later meer hierover) en bieden uitstekende onderhouds- en prestatiekenmerken.

Hetzelfde kan gezegd worden voor losse bal in een houder, maar in het algemeen werd dit populair in meer rendabele versies. Kortom, de aantrekkelijkheid komt van het feit dat het snel en gemakkelijk is. Helaas draagt wat wat het snel en pijnloos maakt - de houder - ook bij aan de gemiddelde prestaties.


Naaldlagers

Naaldlagers (aka rollagers) worden ongewoon, behalve bij pedalen, en zelfs dan hebben ze veel terrein verloren aan nieuwere en goedkopere technologie.

Ze zijn net zoals ze klinken - in plaats van kogellagers hebben ze de vorm van een naald of cilinder.

Ze kunnen ongelooflijk soepel rollende en stabiele platforms creëren, vooral onder hoge belastingen, maar in de fietsindustrie is er een neiging om ze weg te schuiven vanwege de kosten van het maken van goede passende oppervlakken.

Als ze niet goed worden gepaard, hebben ze de neiging snel te vermoeid te raken. Naaldlagers worden vaak vervangen door meerdere rijen cartridge-lagers.

Cartridge lagers

Patroonlagers zijn de afgelopen jaren op de voorgrond gekomen als gevolg van steeds toenemende toleranties in boringen van hub, frame en componenten.

Cartridgesystemen vereisen precisie om goed te functioneren, en naarmate de technologie naar beneden druppelt, neemt ook de frequentie van hun toepassing af.

De ballen, beker en kegel zitten in een patroon dat in een wachtende boring kan worden geïnstalleerd. Hoewel alles netjes verpakt lijkt lijkt de realiteit niet anders, maar de voordelen lijken zwaarder te wegen dan de vaardigheden en tools die nodig zijn om ze te onderhouden.


De lagerdiameters

Losse kogellagersystemen vereisen een meting van de kogeldiameter, die ongeveer 3 / 16in (4,7625 mm) is.

Er zijn andere overeenkomstige metingen vereist om ballen en kegelsystemen te reviseren en uw fietsenwinkel zal u meer kunnen vertellen. Vaker wel dan niet, is alleen het vervangen van de ballen een goed begin (maar houd er rekening mee dat cup- en kegelafmetingen een uitdaging kunnen zijn om te vinden, afhankelijk van het merk en de leeftijd van het systeem).

Wat betreft de patroon, de binnendiameter (ID), de buitendiameter (OD) en de breedte dragen allemaal bij aan de lagergrootte, die rechtstreeks verband houdt met de levensduur van de lagers. De metingen hebben de vorm van '15x24x5mm' of vergelijkbaar. Ze hebben vaak een overeenkomstige universele identificator, die in het geval van de bovengenoemde peiling bijvoorbeeld 6802 zou zijn.

  • Road schijfremmen: alles wat u moet weten

Lagers in cartridge-stijl hebben een buitendiameter (OD), binnendiameter (ID) en breedtemetingen en hebben soms universele identificaties zoals '61902'
Thomas McDaniel / Onmiddellijke media

Met schuifmaten kunt u een cartridge meten, zodat u vrij eenvoudig een vervanger kunt vinden.

Headsets hebben een uniek kenmerk doordat ze hoekige races hebben. Hun grootte kan meer lezen als '46 .9 x 7 x 45 ° 'om de OD, breedte en hoekmetingen van respectievelijk de lagerring te identificeren.

Met betrekking tot de prestaties, hoe groter de bal, hoe beter, omdat de toenemende diameter een exponentiële factor heeft voor het vergroten van het contact. Meer contact betekent meer gelijkmatige verdeling van krachten en resulteert in betere rolprestaties en duurzaamheid.


Verschillende grote wielfabrikanten hebben de afgelopen jaren naar grotere lagers geduwd en er zijn steeds toenemende naafafmetingen om te laten zien.

De meeste hoogwaardige merken streven naar een grotere afstand (van links naar rechts), in termen van breedte. Zowel de kogeldiameter als de afstand kunnen bijdragen aan betere prestaties en een langere levensduur, vooral in wielen en trapassen.

Radiaal versus hoekig patroon

Twee soorten patroonlagers zijn populair geworden: radiaal en hoekcontact .

Radiaal zijn de meest voorkomende omdat ze goedkoper zijn. Ze proberen de lading in een echt radiale richting te dragen, die verticaal is in termen van naven, krukken, ophangscharnieren of derailleurpoelies.

Vervolgens offeren ze een kleine hoeveelheid prestaties op, omdat krachten in de bewegende delen meestal een niet-radiale vector hebben. Als gevolg hiervan moeten ze compenseren met verminderde toleranties.

Kortom, er is minder precisie geassocieerd met radiale cartridgesystemen. Als zodanig hebben ze geen directionele toepassing - er is geen binnen of buiten.

Als een voordeel, omdat ze iets minder tolerantie-afhankelijk zijn, kunnen ze worden gebruikt in toepassingen die niet zo duur zijn.

微信图片_20180103162117


Omgekeerd vereisen hoekige contactlagers nauwe toleranties omdat ze directioneel zijn. Er is een binnen- en buitencomponent en deze kunnen qua design worden vergeleken met de oude cup-and-conesystemen.

Ze vullen de radiale en zijkrachtbelastingen aan die worden uitgeoefend op de roterende componenten van een fiets, maar vereisen extreme toleranties in passende boringen om een nauwkeurige pasvorm en rolprestaties te bereiken.

Voor het grootste deel is hoekcontact de meest geschikte toepassing voor hubs, cranks en ophanging. Veel naven en frames bezitten echter niet de passende boring om de precisie van de hoekcassette aan te vullen.

Deze precisie is waar merken als Industry 9, Chris King, White Industries, Phil Wood en Alchemy Wheel Works hun reputatie krijgen.

Kwaliteit meten

Interessant is dat ik in mijn zoektocht naar lagers heb ontdekt dat de enige kwaliteitsnorm die met lagers wordt geassocieerd verre van robuust is. ABEC-beoordelingen (jaarlijkse lageringenieurscommissie - 1, 3, 5, 7 en 9) waren bedoeld om een 'goede, betere, beste soort' metriek te bieden, maar Chuck Panaccione van Enduro Bearings zegt dat deze norm ontbreekt.

Wat de ABEC-standaard kwalificeert, is de boordiameter (een acceptabele variatie van de grootte van het binnenste lagergat), parallellisme (breedtevariatie) en de radiale loopbaanuitloop (variaties in de groef waarin de kogels zitten).

Maar Panaccione maakte duidelijk dat het ABEC-systeem belastingafhandeling, balprecisie of Rockwell-hardheid (materiaalhardheid) vergeet. De mensen van Enduro Bearings beweren dat, voor fietsen, de materialen veel belangrijker zijn dan ABEC-beoordelingen en dat voor de meeste toepassingen ABEC 3 en 5 geschikt zijn voor alles wat met fietsen te maken heeft.

Wat betreft de 7 en 9 beoordelingen, dat nauwkeurigheidsniveau is voor apparatuur die duizenden of honderdduizenden rotaties per minuut ziet - een tikkeltje overdreven veel om te fietsen!

Een korte handleiding voor zeehonden

Twee rubberen afdichtingen - klinkt het technisch? Misschien als het 2RS wordt genoemd, het je aandacht zal trekken? Nou, dat is precies hoe technische zegels kunnen zijn ...

Zeehonden zijn een soort van droog en saai onderwerp (bedoelde woordspeling - dragende humor). Ze hebben een capillaire werking met betrekking tot reinigingsmiddelen en water en daarom is hun ontwerp kritisch.


compare

Er zijn drie belangrijke overwegingen met betrekking tot afdichtingen - wrijving , bescherming en onderhoudsvriendelijkheid .

Wrijving is een belangrijk twistpunt voor patroonlagers, en hoewel minder beter is, kan een beetje wrijving een indicatie van bescherming zijn. De taak van de afdichting is precies dat om vet en verontreinigingen buiten te houden.

Maar als u eenmaal besmet bent, kunt u uw cartridge reinigen en onderhouden zonder de afdichting te beschadigen?

Voor de meeste kwaliteitslagers, inclusief alle lagers die Enduro-lagers maken, verzekert Panaccione "met een klein mes en een zorgvuldige hand, kunnen afdichtingen uit de binnenring worden verwijderd voor onderhoud."

Meer informatie over onze producten en offerte, stuur een e-mail naar: info@jxtcbearing.com