Fietsnaaf lagers

- Dec 16, 2019-

Fietsnaaf lagers

van John Neugent

John Neugent weet waarschijnlijk meer over fietswielen dan wie ook. Misschien ook meer over fietsen. Hij bracht zijn leven door in de fietsbranche, op elk niveau. Hij is nu eigenaar van Neugent Cycling, een bedrijf dat zich toelegt op het leveren van apparatuur van wereldklasse tegen de laagst mogelijke prijs. Als je op zoek bent naar een set wielen, kijk dan op John's site. Hij kent zijn spullen echt. —Chairman Bill

Vroeger, toen ik begon in de fietsindustrie, gebruikten de meeste hubs losse kogellagers met gesmede cups en kegels. De hoogwaardige hubs (Campy) bewerkten de races in de cups en op de kegels om ze soepeler te maken.

cartridge lager Toen, ergens in de vroege jaren '70, introduceerden een paar in de VS gemaakte naven patroonlagers in fietsnaven. De kleine hubfabrikanten hadden geen geld voor het maken van bekers en kegels, maar net zo belangrijk was dat de lagers van een cartridge een betere oplossing boden.

De fietsindustrie is klein. De meeste mensen denken dat het groot is, maar in vergelijking met andere industrieën is het dat niet (ongeveer $ 6 miljard in de detailhandel in de VS). Het is niet alleen klein, het is sterk gesegmenteerd, zodat de high-end business echt klein is. Omdat ontwikkelingskosten worden afgeschreven over een klein aantal productie-eenheden, zijn de uiteindelijke kosten vaak hoog.

De elektromotorensector is enorm omdat veel dingen worden aangedreven door elektromotoren. Motoren hebben miljoenen lagers nodig om hun vermogen om te zetten in nuttige toepassingen.

cartridge lager Daarom zijn lagers van zeer hoge kwaliteit beschikbaar tegen zeer lage prijzen. De meeste lagers die nu worden verkocht, zijn cartridge-lagers, dezelfde die op fietsen worden gebruikt. Een veel voorkomende R6- of 6900-lager die wordt gebruikt op een fietsnaaf is dezelfde R6- of 6900-lager die wordt gebruikt in een motor of skateboard.

De meeste patroonlagers hebben rubberen afdichtingen die aan de buitenring zijn bevestigd en contact maken met de binnenring - waardoor een afdichting ontstaat. Wanneer je een hub voelt en weerstand voelt, is het meestal die weerstand die je voelt.

Veel mensen denken dat dit hen zal vertragen. Er zijn geen testen waarvan ik weet dat dit het geval is. Het is geen meetbare hoeveelheid weerstand op een complete fiets. Wat het doet is vuil en vet buiten houden, dus hoeveel kracht het ook kost om afdichtingsweerstand te overwinnen, het is de moeite waard.

Niet alle bedrijven gebruiken patroonlagers. Zowel Shimano als Campagnolo gebruiken nog steeds cup- en kegellagers in hun hogere eindnaven, voornamelijk omdat de grotere kogellagers (bb's) duurzamer zijn. De meeste grote naaf- en wielmerken gebruiken echter cartridge-lagers.

kop en kegel hub Patroonlagers hebben een aantal voordelen ten opzichte van beker- en kegellagers. Ze zijn lichter (omdat de ballen en races kleiner zijn), minder duur en hebben een zeer hoog kwaliteitsniveau (omdat ze door miljoenen worden gemaakt), en kunnen gemakkelijk worden vervangen (en wanneer je ze vervangt, vervang je je beker, kegel en alles in één keer dragen.

Keramische lagers zijn onlangs populair geworden en beweren de prestaties te verbeteren. Het is vrijwel onmogelijk om de lagerprestaties van een cartridge te verbeteren op basis van de kwaliteit van de bal of de race. Voorraadlagers van goede kwaliteit lagers zijn ongelooflijk efficiënt. Wat keramische lagers doen, is het contact van de afdichting verlagen (of alles samen elimineren) en lichtere smeermiddelen gebruiken - waardoor ze beter gaan draaien in een vingerrotatietest. Dezelfde resultaten kunnen worden behaald door de afdichtingen en smeermiddelen in een conventioneel cartridge-lager te vervangen.

Professionals verwijderen regelmatig alle contactafdichtingen en laten lichte olie op hun tijdritfietsen lopen. Voor hen is alles belangrijk. Als er een voordeel is - zelfs als het niet meetbaar is - zullen ze het willen. Zesvoudig wereldkampioen sprint Antonio Maspes maakte zich zoveel zorgen over zijn naaflagers dat hij zijn lagers in het Engels zou koken (hij was hier bijzonder over) olie.

hoeklager Er worden over het algemeen twee soorten lagers gebruikt in fietsen - radiale en hoekcontactlagers. Hoekcontactlagers hebben loopvlakken die het lager onder een loodrechte hoek raken. Radiale lagers hebben loopvlakken die het lager loodrecht op de grond raken. Ingenieurs zullen u vertellen dat de belastingen van een fiets het beste worden bediend door hoekcontactlagers.

Hoekcontactlagers kunnen worden aangepast, wat zowel een goede als een slechte zaak is. Goed omdat je ze kunt aanpassen. Slecht omdat wanneer u uw snelontgrendeling vastdraait, u de aanpassing vastdraait zonder enige definitieve controle over de lagerinstelling.

Gezien de opties, trekt bijna iedereen de lagers te strak aan in een poging om zijdelingse speling aan te passen. Voor bijna iedereen is spelen slecht. Maar een zeer kleine hoeveelheid lagerspeling is een zeer goede zaak omdat lagers beter rollen met een kleine hoeveelheid speling.

patroon met radiale belasting Radiale lagers hebben een heel kleine hoeveelheid speling ingebouwd (ze zijn ontworpen om te spelen omdat ingenieurs weten dat een kleine hoeveelheid speling een goede zaak is). Omdat radiale lagers alle patroonlagers zijn (althans op fietsen), hebben ze contactafdichtingen (die in de renderings zijn verwijderd). Deze contactafdichtingen voorkomen normaal gesproken dat je die kleine hoeveelheid spel voelt omdat ze contact hebben met beide races.

Met de populariteit van keramische lagers (zonder contactafdichtingen) kunnen mensen dat spel nu voelen en worden ze gek. Het ontbreken van de contactafdichting betekent ook dat ze de neiging hebben om smeermiddel af te sijpelen wat alleen maar bijdraagt aan de belediging.

Mensen geven enorme hoeveelheden geld uit aan fietsnaven. Het is logisch om het beste te willen, maar in werkelijkheid is het enige dat een hub doet, de as (een machinaal bewerkte aluminium as) verbinden met de spaken en de velg. In het achterwiel zit een aandrijfmechanisme, maar buiten het voorzien van een ratelmechanisme doet dit niet meer. Lagerkwaliteit is belangrijk, maar zoals we kunnen zien, zijn uitstekende lagers beschikbaar die zeer goedkoop en gemakkelijk te onderhouden zijn.

Dat verreweg de meeste kwaliteit fietsnaven zijn naven met cartridge-patroon (met uitzondering van de cup- en conusnaven van Shimano en Campy). Wat bepaalt dan de kwaliteit van een hub met cartridge-lagers?

Stack toleranties. U kunt een product perfect ontwerpen, maar als het niet is gemaakt met een kwaliteitsmachine die goed wordt onderhouden, kan het eindproduct slecht zijn. Naven zijn meestal draaibanken. De lagerzittingen en assen en zelfs de vorm van de buitennaaf zijn gedraaid. Die draaibank draait ook op lagers die verslijten en de machine heeft regelmatig onderhoud nodig. Als het niet wordt onderhouden, zijn de toleranties in de hub uitgeschakeld.

opengewerkt van achternaaf De afbeelding van de achternaaf toont een typische radiale cartridge met achternaaf. De meeste hebben 4 lagers - twee voor de naafhuls en twee voor het cassettelichaam. Als een naaf niet met hoge toleranties wordt bewerkt, zijn de lagercupboringen niet goed uitgelijnd. Omdat de grotere diameter van de patroonlagers door perspassing in de naaf en het cassettelichaam worden bevestigd, zijn de binnenste, slip-fit races vrij om te schuiven. Als de toleranties op de buitenrassen zijn uitgeschakeld, zullen de binnenrassen niet goed worden uitgelijnd.

Als ze vrij zijn om te glijden, hoe kunnen ze dan uit lijn raken? Omdat naven zijn ontworpen om de lagere races samen te vergrendelen in een serie met de eindkappen, asnaven en afstandshouders.

Als de naaf drastisch buiten de specificaties valt (of als de lagers niet goed zijn ingedrukt), zult u een ruw lager voelen. Als ze enigszins uitgelijnd zijn, voelt u misschien niets ongewoons, maar de lagers slijten sneller.

Helaas hebben de meeste fietsenwinkels niet het juiste gereedschap voor perspassing om de lagers correct uit te lijnen en te persen (hoewel er nu meer gereedschappen beschikbaar zijn die voor dit doel zijn ontworpen). Velen vertrouwen op dopsleutels die in een lager zullen drukken, maar zonder veel aandacht te schenken aan hoe goed het zit. Gelukkig is er redelijk veel ruimte voor fouten en in het ergste geval zijn de lagers (het enige dat verslijt bij een slechte perspassing) relatief goedkoop.

Toen ik ongeveer 15 jaar geleden voor het eerst begon met het bouwen van high-end wielen in Taiwan, waren er maar een paar kwaliteitsnaafproducenten. Nu zijn er veel. Het was rond die tijd dat China low-end business van Taiwan begon te stelen (en veel Taiwanese makers vestigden fabrieken in China om hun low-end te maken) en de Taiwanezen verbeterden de algehele kwaliteit van hun producten.

Samenvattend komen er nu zeer goede hubs beschikbaar tegen zeer betaalbare prijzen omdat kwaliteitslagers goedkoop zijn en omdat steeds meer fabrikanten de kwaliteit van hun hub-productie hebben verbeterd. U kunt veel geld uitgeven aan het upgraden van hubs zonder betere prestaties te krijgen.

Meer informatie over onze producten en offerte, stuur een e-mail naar: info@jxtcbearing.com