LAGERENDE HUBS CARTRIDGE

- Sep 13, 2018-

Gereedschap nodig


  • Bitsleutels met meerdere maten - 13, 14, 15 en 16 mm


  • 15 mm steeksleutel met open einde


  • 5 mm inbussleutels


  • Stevige achteras


  • Nylon hamer


  • Kleine schroevendraaier


  • Lagervet


  • Speciaal gereedschap of een buis van een legering om de lagers te drukkenSTAP 1


De as van de naaf heeft ten minste één uiteinde met een verwijderbare uitvalgeleider of borgmoer die moet worden verwijderd. Dit wordt meestal gedaan door een inbussleutel van 5 mm aan beide uiteinden te plaatsen en tegen de wijzers van de klok in te draaien. Mogelijk moet je er wat spieren in steken, gebruik hiervoor een cheater bar of een lange inbussleutel.


Blijf op de hoogte van de sluitring en hun posities tussen de afstandhouders en de as, zilveren afstandshouders verdubbelen als stofkapjes en decoratieve elementen in de meeste naven. Het kan kracht vragen om los te wrikken, omdat ze worden vastgehouden door rubberen O-ringen en een groef op de as.
Sommige naven, hebben een dop met schroefdraad en laten afstelling van de lagers toe, dus schroef deze eerst los.


STAP 2


Om de lagers te verwijderen, moet u de naaf op een manier ondersteunen die hem niet beschadigt, u kunt een Delrin-buis gebruiken.


Het kan nodig zijn om een paar slagen te maken om de lagers eruit te krijgen, een harshamer of een hardhouten blok met een klomphamer zou moeten werken.


STAP 3


Het volgende deel omvat het verwijderen van het achtergebleven lager, draai het wiel om en positioneer de naaf met het lager omlaag gericht, zorg ervoor dat de naaf voldoende wordt ondersteund door de flens en dat er ruimte is voor het lager om eruit te komen.

Plaats vervolgens de as en klop het lager eruit met scherpe slagen, zorg ervoor dat u het hard raakt als het een strakke pasvorm heeft.


Reinig de naaf met een geschikte ontvetter, gebruik de naafflenzen rond de spaakankerpunten en inspecteer de flenzen van de naven rond de spaakgaten op barsten of corrosie. Vervolgens hebt u een nieuwe naaf of nieuw wiel nodig als er scheuren worden opgemerkt.


STAP 4


Verspreid een coating van vet aan de buiten- en binnenkant van de nieuwe lagers, aan de binnenkant van de schaal en op de as, als het vet te dik is tussen het lager en de naaf, kan het voorkomen dat het volledig kan worden geplaatst.


Nieuwe lagers moeten worden gebruikt op de buitenste loopring van het lager, aangezien de opvallende binnenring waarschijnlijk de kleine kogellagers in de cartridge zal beschadigen.


Gebruik oude lagers of een mof met dezelfde diameter om het nieuwe lager in te plaatsen. Houd er rekening mee dat de lagerlooprails van gehard staal zijn en mogelijk broos zijn. Zorg ervoor dat u een veiligheidsbril draagt, zodat het contact tussen de driftrand en de buitenste loopvlakrand maximaal is door perfect uitgelijnd te zijn. Je zult weten dat het lager zit als het stevig opwaait.


STAP 5


Monteer vervolgens de as en plaats vervolgens het tweede lager en zet het in met een paar slagen.


Zorg ervoor dat de peiling niet scheef gaat in een poging om het in te drukken als het slecht uit lijn is, betekent alleen maar dat het vast komt te zitten en het moeilijker maakt om het te installeren. Het is ook waarschijnlijk dat het maken van richels kan voorkomen dat deze correct wordt geplaatst.


Rijg de stofkappen weer op met olie en voel de gladheid.