Keramisch lager: volledig keramiek of hybride keramiek?

- Jun 03, 2020-

Keramisch lager: volledig keramiek of hybride keramiek?

SMB187-Ceramic-bearingsWanneer de meeste mensen denken aan keramische lagers, verwijzen ze meestal naar hybride versies. Hybride lagers zitten in het midden van keramiek en staal, meestal inclusief roestvrijstalen ringen of ringen, en keramische kogels. De stalen binnen- en buitenringen van een hybride lager kunnen worden bewerkt tot zeer nauwe toleranties, wat betekent dat ze het meest geschikt zijn voor toepassingen zoals elektromotoren, laboratoriumapparatuur en machinegereedschappen.

Op een slijpmachine kunnen bijvoorbeeld 25% hogere omwentelingen per minuut (RPM) worden bereikt door keramische hybride lagers en synthetisch vetsmeermiddel toe te voegen vanwege de verminderde wrijving. Slijpspillen met hybride keramiek kunnen zonder problemen 4, 000 uur draaien, vergeleken met 3, 000 uur met stalen lagers. Hybride lagers kunnen ook de temperatuur met bijna 50% verlagen. In een horizontaal bewerkingscentrum is aangetoond dat het overschakelen van traditionele lagers naar het hybride alternatief de lagertemperatuur verlaagt van 60 ° Celsius naar 3 6 ° Celsius bij 12, 000 RPM.

Het gebruik van een hybride lagercombinatie zorgt voor hogere snelheden dan volledig keramische opties, omdat de minder brosse metalen ringen niet zo vatbaar zijn voor plotselinge catastrofale storingen onder hoge snelheid of belasting. Dat gezegd hebbende, verbleekt de corrosieweerstand van een hybride lager in vergelijking met een volledig keramisch equivalent.

Het specificeren van de juiste lagers voor extreme omgevingen is altijd een complexe kwestie geweest. Maar net zoals Zirconia de oorsprong van het leven verduidelijkte, zal het stellen van deze drie vragen helpen bij het besluitvormingsproces.

For more infomation,pls email to : info@jxtcbearing.com//whatsapp:008613559751737