Keramische lager: volledig keramisch of hybride keramiek?

- Aug 07, 2020-

Keramisch lager: volledig keramisch of hybride keramiek?

SMB187-Ceramic-bearingsWanneer de meeste mensen denken aan keramische lagers, zijn ze meestal verwijzen naar hybride versies. Hybride lagers zitten in het midden van keramiek en staal, meestal met inbegrip van roestvrijstalen races of ringen, en keramische ballen. De stalen binnen- en buitenringen van een hybride lager kunnen tot zeer nauwe toleranties worden bewerkt, wat betekent dat ze het meest geschikt zijn voor toepassingen zoals elektromotoren, laboratoriumapparatuur en gereedschapswerktuigen.

Op een slijpmachine kunnen bijvoorbeeld 25% hogere omwentelingen per minuut (RPM) worden bereikt door toevoeging van keramische hybride lagers en synthetisch vetsmeermiddel door de verminderde wrijving. Slijpspindels met hybride keramiek kan 4.000 uur zonder problemen lopen, vergeleken met 3.000 uur met stalen lagers. Hybride lagers kunnen ook temperaturen met bijna 50% verlagen. In een horizontaal bewerkingscentrum is aangetoond dat de overstap van traditionele lagers naar het hybride alternatief de lagertemperatuur van 60° Celsius naar 36° Celsius bij 12.000 RPM laat zakken.

Met behulp van een hybride lager combinatie zorgt voor hogere snelheden dan volledige keramische opties, als de minder broze metalen ringen zijn niet zo gevoelig voor plotselinge katastrofisch falen onder hoge snelheid of belasting. Dat gezegd hebbende, een hybride lager corrosie weerstand verbleekt in vergelijking met een volledige keramische equivalent.

Het opgeven van de juiste lagers voor extreme omgevingen is altijd een complex probleem geweest. Maar net zoals Zirconia de oorsprong van het leven verduidelijkte, zal het stellen van deze drie vragen helpen bij het besluitvormingsproces.

Voor meer informatie en onze offerte,pls e-mail to:info@jxtcbearing.com/ whatapp:+86 13559751737