Kiezen van lagermontagehulpmiddelen

- Apr 02, 2019-

Kiezen van lagermontagehulpmiddelen

In de meeste gevallen zijn lagers van kleine tot middelgrote afmetingen koud gemonteerd. Dit betekent dat gespecialiseerde gereedschappen moeten worden gebruikt om de lagers op te zetten en te demonteren zonder schade te veroorzaken. Het is van cruciaal belang om hoogwaardige montagetools te vinden met een groot aantal toepassingen. Dit zijn een paar opties die het overwegen waard zijn.

Axiale borgmoerdoppen

Deze gereedschappen zijn zo ontworpen dat het eenvoudig is om contramoeren aan te draaien en los te maken. Ze worden vaak gebruikt om de lagers op de adapter en demonteerhulzen aan te passen. Deze aansluitingen hebben inch-aansluitingen waarmee ze kunnen worden gebruikt met momentsleutels of elektrisch gereedschap.

Een van de grootste voordelen van deze gereedschappen is dat ze niet veel ruimte nodig hebben rondom de lageropstelling. Dit geeft de tool veel veelzijdigheid en maakt het mogelijk om in een hele reeks situaties te worden gebruikt.

Haaksleutels

Haaksleutels zijn ontworpen om het risico van schade aan de moer of as te minimaliseren. Hoewel dit het gebruik van deze tool beperkt, betekent dit ook dat het zeer veilig is om met lagers te gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten haaksleutels, inclusief verstelbare gereedschappen en sleutels die naast andere gereedschappen kunnen worden gebruikt.

Meestal gebruiken mensen die met haaksleutels werken een soort gereedschapset met meerdere haaksleutelformaten. De sleutelwijdte kan worden verwisseld of aangepast op basis van de peiling waarmee wordt gewerkt. Het is belangrijk om een sleutel te selecteren met de juiste maat voor de taak die voorhanden is.

Dragende trekkers

Deze gereedschappen zijn ontworpen om lagers te trekken en te verwijderen zonder onderdelen te beschadigen of letsel te veroorzaken. Er zijn veel verschillende typen lagertrekkers die met verschillende lagers kunnen worden gebruikt. Hydraulische en mechanische trekkers zijn twee van de meer gebruikelijke opties.

Bij het selecteren van een trekker is het vooral belangrijk om rekening te houden met twee factoren: de armlengte en de breedte van een greep. U zult een hulpmiddel moeten vinden dat compatibel is met de lagers waarmee wordt gewerkt. Het kan handig zijn om een set te kopen die trekkers in verschillende maten biedt.

Slagmoersleutels

Met deze gereedschappen kunnen moeren worden aangehaald of losgemaakt met een hoge mate van impact. Ondanks de kracht die dit gereedschap kan uitoefenen, veroorzaakt het geen moer- of asbeschadiging. Het ontwerp van het gereedschap zorgt ervoor dat de impact alleen op de moer wordt toegepast. Het is het beste om deze gereedschappen te gebruiken met lagers van een groter formaat.

Slagmoersleutels zijn niet ontworpen voor gebruik met grotere moeren en mogen niet worden gebruikt met de lagers in conische zittingen. Als u echter vaak met grotere borgmoeren werkt, is dit een hulpmiddel waartoe u toegang wilt.

Als u met lagers gaat werken, is het van cruciaal belang dat u meer leert over de dragende berggereedschappen op de markt. U moet verschillende hulpmiddelen evalueren en opties vinden die aan al uw behoeften voldoen. Wanneer u de juiste gereedschappen gebruikt, kunt u de lagers monteren, demonteren en afstellen zonder schade aan te richten.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar: info@jxtcbearing.com