Lagers en afdichtingen kiezen voor een corrosieve omgeving

- Aug 05, 2019-

Lagers en afdichtingen kiezen voor een corrosieve omgeving

Als het gaat om het vervangen van onderdelen op een auto, vrachtwagen, machine of boot, is het altijd een goed idee om zowel een goede pasvorm te krijgen voor een eenvoudigere installatie als een onderdeel dat ook de werkomgeving kan weerstaan.

Sommige onderdelen kunnen vrij snel uitvallen als oxidatie optreedt en niet wordt gecorrigeerd tijdens onderhoud. Als het gaat om lagers, zijn sommige gemaakt van metaallegeringen die bestand zijn tegen bepaalde corrosieve chemicaliën, en sommige zijn beter afgedicht om de chemicaliën, vuil en andere verontreinigingen buiten te houden.

Het is ook belangrijk op te merken dat in sommige gevallen verschillende smeermiddelen ook de levensduur van de lagers kunnen verlengen.

Beperking van buitenlandse verontreinigingen om de peiling te betreden

Er is geen limiet aan het aantal chemicaliën en andere verontreinigingen die een lager kunnen ruïneren. In kustgebieden is er altijd zout en zout water dat kilometers in het binnenland aanwezig is als gevolg van oceaanspray. Deze zouten zijn vergelijkbaar met de zouten die in de wintermaanden op wegen in bijna de gehele noordelijke Verenigde Staten worden gebruikt. Wanneer gemengd met water verhogen ze corrosie in de meeste metalen terwijl ze ook ander vuil aantrekken.

Veel lagers die zijn gemaakt voor gebruik in corrosieve omgevingen hebben een nauwere afdichting van materialen van hogere kwaliteit toegepast. Dit is de eerste beschermingslijn voor de lagers. Door te beperken dat de zouten, alkaliën en zuren ooit de lagers bereiken, worden hun effecten verminderd. Deze drie soorten corrosieve stoffen zijn bijna altijd in water aanwezig, dus als er water zichtbaar in het lager aanwezig is, kunnen ze gevoelig zijn voor corrosieve aantasting.

Als u een specifieke toepassing hebt waarvoor een betere afdichting vereist is, zijn er speciale afdichtingen gemaakt om water, metallisch microstof en andere chemicaliën buiten te houden. De variëteit aan vervuilingen is eindeloos, omdat lagers worden gebruikt in fabrieken die worden blootgesteld aan voedselafval, chemisch afval, mijnafval en ook regelmatige buitenbelichtingen. De sleutel is om te leren wat de milieublootstelling is en vervolgens te zoeken naar de geschikte tegenmaatregel die beschikbaar is.

De smering op de juiste hoeveelheid houden

Het is mogelijk om te weinig of te veel smering in een lager te hebben. Het is belangrijk om altijd de juiste hoeveelheid te hebben en deze regelmatig bij te vullen. Als er luchtruimtes zijn die niet worden ingenomen door vet, is het al te gemakkelijk om deze te vullen met corrosief, verontreinigd water. Dan zullen het vet en de afdichting alleen dienen om de verontreinigingen in nauw contact met het lager te houden en snellere slijtage te veroorzaken. Er zijn ook speciale vetten die kunnen worden gebruikt om bepaalde chemicaliën beter te bestrijden, en u moet ervoor zorgen dat u altijd het juiste vet of oliesmeermiddel gebruikt.

Na een lagerfout kan het voordelig zijn om een foutanalyse uit te voeren om de oorzaak te bepalen. Elke peiling die eerder faalt dan verwacht, is waarschijnlijk blootgesteld aan een soort negatieve omgevingsconditie. Het is mogelijk om goed te kijken naar de koers en een beslissing te nemen over de beste manier om te voorkomen dat hetzelfde probleem in de toekomst opnieuw optreedt. Zulk bewijsmateriaal zoals kruipen, schilferen, putjes en andere corrosie van de lagers kan zorgvuldig worden geanalyseerd om een vervangende lagering en afdichting te kiezen die de volgende keer een langere levensduur geeft.

Als u vroegtijdig falen van de lagers heeft of verwacht, is er online veel informatie beschikbaar om u te helpen bij het kiezen van een meer geschikte vervangende lager en afdichting voor toekomstig gebruik. In sommige gevallen helpt een telefoontje naar de fabrikant u om de juiste peiling te kiezen, omdat niet alle technische details over elke peiling direct duidelijk zijn in hun beschrijvingen. Door uw onderzoek te doen, weet u dat u de beste optie voor uw toepassing hebt gevonden.

Voor meer informatie. E-mail naar: info@jxtcbearing.com