Gemeenschappelijk gebruik van lagers

- Dec 11, 2019-

Gemeenschappelijk gebruik van lagers

Het eerste gebruik van een lager was in een asassemblage door koetsmaker en uitvinder Phillip Vaughan in 1791. Phillip Vaughan gebruikte kogellagers om het directe contact tussen de aandrijfas en de as in zijn rijtuigen te elimineren, waardoor een einde kwam aan de slijtage van een gevolg van wrijving. Het succes van kogellagers in aandrijfassen werd al snel bekendgemaakt en op basis van dit succes vonden fabrieksingenieurs een reeks andere toepassingen voor lagers in de maakindustrie die een hele nieuwe wereld van motoraangedreven machines hebben geopend die dramatisch zijn veranderd de industriële wereld. Er is nu een grote verscheidenheid aan industrieën en dagelijkse voorwerpen om ons heen die lagers vereisen om te werken, zoals wasmachines, wasdrogers en zelfs voedselverwerkers. Hieronder staan enkele meer algemene toepassingen van lagers.


Auto-industrie

Alle motorvoertuigen gebruiken lagers voor essentiële onderdelen zoals de motor, stuurinrichting, aandrijfas en aandrijflijn. Wielnaaflagerunits, kegellagers en diepgroefkogellagers, onder vele anderen, worden gebruikt in de automobielindustrie om de prestaties van voertuigen te helpen verbeteren, wrijving te verminderen, CO2-uitstoot te verminderen en brandstofefficiëntie te verhogen.

Kantoorartikelen

Standaard kantoorapparatuur zoals fotokopieerapparaten, faxmachines en printers gebruiken allemaal lagers zoals naaldlagers en groefkogellagers en u zult zelfs kleine kogellagers op de harde schijf van uw computer vinden. Steeds meer toonaangevende bedrijven maken enorme ontwikkelingen op het gebied van technologie in lagers, smering en spuitgieten om te voldoen aan geavanceerde eisen van de klant op het gebied van bediening en ook energiebesparende producten om kantoorapparatuur verder te verbeteren.

Machines voor het maken van papier

Lagers worden veel gebruikt in de papierindustrie en worden al een aantal jaren gebruikt omdat ze een integrale rol spelen bij het verhogen van de productiviteit en het verbeteren van de betrouwbaarheid van papiermachines om ervoor te zorgen dat eventuele uitvaltijd wordt beperkt. Gebruikelijke lagers die in deze machines worden gebruikt, zijn onder meer sferische rollagers en cilindrische lagers.

Meer informatie over onze producten en offerte, stuur een e-mail naar: info@jxtcbearing.com