Diepe groefkogellagers bieden een langere levensduur, minder lawaai en lagere wrijving

- Dec 03, 2019-

Diepe groefkogellagers bieden een langere levensduur, minder lawaai en lagere wrijving

JXIN heeft twee nieuwe afdichtingsconcepten ontwikkeld voor Generation C-lagers. Minder vetverlies en betere bescherming tegen vervuiling verlengen de levensduur van het vet en daarmee de levensduur van het lager. Het nieuwe Z-type stofscherm met zijn innovatieve labyrintafdichting helpt het vetverlies met 20% te verminderen en vermindert vervuiling met 30% in vergelijking met het vorige ontwerp. De gepatenteerde ELS-lipafdichting (optioneel) biedt maximale afdichting bij lage wrijving en is met name geschikt voor alternerende axiale belastingen, zoals die in de wiellagers van motorfietsen. Deze verbeterde afdichting, zonder extra wrijvingsverliezen, is te wijten aan de innovatieve vorm van de lip, die perfect is afgestemd op de ringuitsparing. Bovendien zijn de uitsparingen nu verplaatst naar het inwendige van het lager, waardoor de robuustheid ervan aanzienlijk is verbeterd tijdens het hanteren en monteren. Bovendien zijn contactloze BRS-lipafdichtingen en HRS-lipafdichtingen, die beginnen bij de binnenring, verkrijgbaar met verbeterde afdichtingsprestaties in het standaardbereik.

Verschillende afdichtingsconcepten in het standaardbereik voor verschillende vereisten (van links naar rechts): 1. Open lager, 2. Spleetafdichting aan beide zijden (2Z), 3. Lipafdichting aan beide zijden (2HRS), 4. Lipafdichting aan beide zijden zijden (2ELS), 5. contactloze afdichting aan beide zijden (2BRS).

Door de hoge kwaliteit van de kogels en een voor geluid geoptimaliseerde kooi kunnen generatie C-lagers op aanzienlijk lagere geluidsniveaus werken in vergelijking met conventionele diepgroefkogellagers. Generatie C-lagers draaien met nog lagere wrijving. Deze kenmerken kunnen worden toegeschreven aan tal van verbeteringen aan raceway-parameters in termen van rondheid, golving, ruwheid en nauwere productietoleranties. Verminderde wrijving betekent ook lagere energiekosten tijdens bedrijf.

Van elektrische motoren tot wiellagers van motorfietsen

Vanwege de opmerkelijk lage geluidsniveaus en wrijving zijn Generation C-lagers ideaal voor gebruik in elektrische motoren. De efficiëntie van kleine elektromotoren met een lage capaciteit - het type dat vaak wordt aangetroffen in elektrische consumptiegoederen zoals wasmachines, vaatwassers, ventilatoren en elektrisch gereedschap - wordt meestal bepaald door het vermogensverlies van de interne lagers. Generatie C-lagers bieden niet alleen 35% minder wrijving dan hun voorganger, maar verlagen ook het geluidsniveau met 50%. Dit betekent een efficiëntere motor, wat resulteert in een lager energieverbruik. Deze ontwerpverbeteringen betekenen dat de lagers hogere loopsnelheden (rpm) kunnen bereiken, terwijl tegelijkertijd de levensduur van het lager wordt verlengd. De lagers zijn daarom ideaal voor toepassingen waarbij geluidsarm en soepel lopen van cruciaal belang zijn. Lagere wrijvingsniveaus en verbeterde energie-efficiëntie van de lagers betekent lagere bedrijfskosten voor machinebedieners en een efficiëntere machine met langere onderhoudsintervallen.


Toonaangevende motorfietsfabrikanten profiteren ook van Generation C-lagers. Voor zowel stedelijke als interstedelijke mobiliteit zijn motorfietsen en scooters het belangrijkste vervoermiddel in opkomende markten zoals Zuidoost-Azië en India. De wegomstandigheden en het milieu vormen een uitdaging in deze gebieden, wat betekent dat de lagers vaak worden blootgesteld aan ernstige vervuiling en binnendringen van water. Dit alles kan resulteren in vroege peilingfouten en kortere service-intervallen, wat resulteert in hogere eigendomskosten voor eindgebruikers. Om deze reden hebben motorfabrikanten een wiellager nodig met eigenschappen die zijn geoptimaliseerd voor zware bedrijfsomstandigheden. De wiellagers van generatie C zijn ideaal en combineren verschillende belangrijke kenmerken: minder wrijving, langere levensduur en bescherming tegen het binnendringen van verontreinigingen, terwijl zoveel mogelijk vet in het lager blijft. Met name bij hoge rotatiesnelheden wordt het wrijvingskoppel verminderd, wat leidt tot verbeterde brandstofefficiëntie van motorfietsen.

Meer informatie over onze producten en offerte, stuur een e-mail naar: info@jxtcbearing.com