Desktop Engineering - Hoe dynamische en statische belastingsbeoordelingen te berekenen

- Dec 02, 2019-

Desktop Engineering - Hoe dynamische en statische belastingsbeoordelingen te berekenen5.png

Inleiding Bij het vergelijken van dragende leveranciers, hebben ingenieurs vaak weinig andere opties dan het vergelijken van dynamische belastingswaarden en bijbehorende levensduurberekeningen. Natuurlijk kunnen we kijken naar staal- en productiekwaliteit; maar als we bronnen van vergelijkbare kwaliteit vergelijken, bieden die items mogelijk geen groot contrast. Het verrast mensen vaak om te leren dat draagvermogen berekende waarden zijn, geen geteste waarden. De laatste tijd is er echter een trend voor leveranciers van lagers om hun beoordelingen voor lagers met hogere prestaties te verhogen die premium kenmerken hebben zoals staal van hogere kwaliteit en specilaized warmtebehandeling. Dragende bedrijven staan onder intense concurrentiedruk om elke functie toe te voegen aan de dynamische capaciteit van hun lagers omdat het heel goed wordt begrepen dat een toename van de capaciteit bijdraagt aan de winst. Daarom is het belangrijk dat de eindgebruiker een goed inzicht ontwikkelt in hoe capaciteitsclassificaties en de daaropvolgende levensduurberekeningen worden gegenereerd om een echte vergelijking te maken, of om de claims van welgestelde marketingafdelingen te vergelijken.


Dynamische capaciteit

Bijna elke berekening rond de levensduur van de lager begint met de dynamische capaciteit, Cr. Cr is de equivalente belasting die zou resulteren in een gemiddelde levensduur van één miljoen omwentelingen. De formule is imperfect en standaard lagers zijn niet ontworpen om 100% van Cr te verwerken; maar dat zijn vervelende nuances die we moeten begrijpen en waar we mee moeten leven. In het verleden volgden de meeste dragende bedrijven de dynamische capaciteitsformule volgens ISO- of ABMA-normen en verhoogden vervolgens de resulterende levensduurberekening met een factor op basis van warmtebehandeling en andere premiumfuncties naast de toename die zou komen door ISO 281 of 16281 met behulp van a-iso factoren. De problemen die eindgebruikers hiermee hebben, zijn dat verbeterde levensduurberekeningsfactoren niet altijd worden weergegeven op de peilingafdruk en de print het primaire juridische document is dat bestaat tussen de eindgebruiker en de peilingfabrikant. Sommige eindgebruikers interpreteren dit als een ontsnappingsroute voor de dragende bedrijven als er iets misgaat - wat het niet is. Bijgevolg dringen de concurrentie en eindgebruikers aan op dragende bedrijven om de capaciteit op de print te verhogen. Dit is waar de wiskunde vaag begint te worden. We zullen de formule met een paar echte lagers doorlopen en bepalen waar deze cijfers vandaan komen.


Laten we voor dit voorbeeld kijken naar twee hoogwaardige concurrenten, die elk hun eigen ontwerp van de HM804846 / 10 produceren, een populair kegellagers uit de inch-serie. We noemen dit bedrijf A en bedrijf B.


Meteen zien we dat bm door ISO wordt gedefinieerd als 1.1. Voor i hebben beide lagers 1 rij; i = 1. De peilinghoek, a, wordt geleverd door de fabrikant, zodat we die meting kunnen overslaan. Beide lagers liggen rond de 20 ° (hoewel een vergelijking naast elkaar duidelijk laat zien dat het geen identieke hoeken zijn). Z, het aantal rollen, is eenvoudig genoeg om te tellen - beide hebben 18 rollen. De resterende waarden - fc, Lwe, Dwe en Dpw - worden vaak niet verstrekt, maar we kunnen deze functies fysiek meten. Klantmodellen laten doorgaans net voldoende functies achter om een nauwkeurige meting te voorkomen. We zouden zin kunnen krijgen en deze op een CMM kunnen instellen en op 3 decimalen kunnen meten, maar als u een blik werpt op de belastingsbeoordelingen in de catalogus, ziet u dat alles is afgerond op de dichtstbijzijnde 500 N. Geen van deze factoren zal uw resultaten veranderen groter dan de afrondingsfout als u zich binnen 0,5 mm van de nauwkeurigheid bevindt. Dit klinkt als een klus voor remklauwen.


Voor meer informatie, stuur een email naar: info@jxtcbearing.com