Dubbelrijig kogellager

- May 05, 2020-

Dubbelrijig kogellager:

een generaal:

Deze lagers vereisen een goede coaxiaal tussen as en huis.

b) Geschiktheden:

Dit type lager maakt sterke radiale en axiale belastingen in beide richtingen mogelijk.

Soms wordt een voorkeurswijze opgemerkt bij het vullen van inkepingen. Dit lager kan alleen of samen met een ander lager worden geïnstalleerd (waar uitlijning nodig is).

c) Gebruik

Dit type lager wordt gebruikt in pompen, reductoren (wiel en schroef), apparatuur ...

1. 3. Tweerijig zelfinstellend kogellager:

een generaal:

Het zelfinstellende kogellager heeft twee rijen kogels en een gemeenschappelijke concave bolvormige loopbaan in de buitenring. Het lager is daardoor zelfuitlijnend en ongevoelig voor hoekafwijkingen van de as ten opzichte van de behuizing.

b) Geschiktheden:

Zelfinstellende kogellagers met verlengde binnenring zijn ontworpen voor minder veeleisende toepassingen met behulp van commerciële assen. De speciale tolerantie van de boring maakt eenvoudige montage en demontage mogelijk.

c) Gebruik

Het is met name geschikt voor toepassingen waar aanzienlijke uitbuiging van de as of verkeerde uitlijning te verwachten zijn.

Bovendien heeft het zelfinstellende kogellager de laagste wrijving van alle wentellagers, waardoor het zelfs bij hoge snelheden koeler kan lopen.

S

elf-uitlijnende kogellagers met verlengde binnenring zijn axiaal op de as geplaatst door middel van een pen of een schroef met schouderpinnen, die in een sleuf aan één zijde van de binnenring grijpt en ook voorkomt dat de binnenring op de as draait.

Wanneer twee zelfinstellende kogellagers met verlengde binnenring worden gebruikt om een ​​as te ondersteunen, moeten ze zo worden geplaatst dat de sleuven van de binnenring naar elkaar toe wijzen of zich op de buitenste posities van de lagers bevinden.

Als dit niet het geval is, wordt de as slechts in één richting axiaal geplaatst.

Voor meer informatie over onze producten en offerte, stuur een e-mail naar:info@jxtcbearing.com