Excentrieke vergrendelingskragen en hun eenvoudige installatie

- Apr 22, 2019-

Excentrieke vergrendelingskragen en hun eenvoudige installatie

Gepost door   Bradley Irwin   op 11 januari 2019

De zelfborgende kraag is al in 1923 gepatenteerd. Verschillende bedrijven hebben deze apparaten vervaardigd als middel om brede binnenringlagers te monteren. Als zodanig hebben deze zelfvergrendelende kragen de behoefte aan adapters, moffen, schouders, ringen en borgmoeren volledig weggenomen.

Vanwege de verschillende variaties van de binnenbreedte en de verschillende afdichtingsafmetingen, kunnen zelfsluitende kragen op grote schaal worden gebruikt voor een groot aantal industriële en landbouwtoepassingen. En ze staan bekend als de gemakkelijkst te huisvesten eenheid om te installeren. De verzinkte gaten op de vergrendelkraag zijn excentrisch gemaakt om aan de kraag te passen, en wanneer deze in de as wordt gemonteerd, grijpt de excentrische uitsparing in ingrijping met de binnenste ring van het excentrische nokuiteinde van het lager.

Wanneer de kraag op de juiste manier is gekoppeld aan het nokuiteinde van de lager, grijpt het samenstel dan stevig op de as. Dit gebeurt via een positieve binding en het begint te stijgen bij langdurig gebruik. Bovendien is er vanwege de configuratie helemaal geen behoefte aan aanpassingen. En de stelschroef van de kraag biedt een extra vergrendelingsmechanisme.

Excentrische klemkragen zijn ontworpen om een grotere breedte te vergemakkelijken, terwijl het een succesvolle installatie in een krappe ruimte mogelijk maakt. De rubberen dichtingsafdichting wordt geleverd met een buitenmantel die in eerste instantie de afdichting zelf beschermt. En last but not least, het ontwerp vergemakkelijkt ook de weerstand van inversie op de lip van de afdichting als gevolg van het speciale profiel van de binnenring van de lagers.

Zelfsluitende kragen kunnen op grote schaal worden gebruikt in een aantal toepassingen, zoals die van typische industriële apparatuur en bouwmachines. Bovendien kan het ook worden gebruikt voor verpakkingsdoeleinden, transportbanden en zelfs voor blowers en ventilatoren. Ze kunnen ook worden gebruikt in de voedings- en drankenindustrie.

Een excentrische vergrendelingshals installeren

Zorg er bij het installeren van dit apparaat voor dat u de excentrische kraag goed vastdraait. Dit kan worden gedaan door eenvoudigweg de excentrische kraag in de draairichting van de as te draaien. Dit wordt gedaan om de schacht volledig aan te sluiten op de binnenring van de kraag. Om dit goed te kunnen faciliteren, is de as gekoppeld met een eigen binnenring zodat er geen vervorming kan optreden aan de binnenring van de lagers.

Opgemerkt moet worden dat excentrische borgkragen op geen enkele manier worden aanbevolen voor gebruik in machines die zowel vooruit als achteruit kunnen lopen. Dit komt voornamelijk door het feit dat deze machines de kraag losser maken. In wezen kunnen hieruit uiteraard verschillende problemen voortvloeien. Borgkragen kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd door eerst het frame te controleren op de juiste vlakheid en stijfheid.

De as moet dan worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat er geen bramen bestaan en dat de stelschroef niet in de lagers van de lagers blijft steken. De behuizing van het lager moet in het frame worden geïnstalleerd en correct zodanig worden geplaatst dat de eenheid ten opzichte van de as staat. Dit wordt gedaan om eventuele axiale laadproblemen te voorkomen. Nadat de voorgaande stappen zijn voltooid, moet de excentrische kraag op de eenheid van het lager worden gemonteerd.

Het concave uiteinde van de kap van de excentriek moet dan over het uitsteeksel van de binnenringen worden geplaatst. Vervolgens moet de excentrische kraag met uw hand in de schacht worden gedraaid om hem tijdelijk vast te zetten. De stang wordt dan in de omtrek van de excentrische kragen geplaatst en licht met een hamer afgetikt om de kraag in de richting van de assen te roteren. En last but not least, vergeet niet om nu de stelschroeven van de kraag op de as vast te draaien.

Voor meer info: pls email naar: info@jxtcbearing.com