Vijf tips om lagerproblemen te voorkomen

- Aug 17, 2018-

Gezonde kogellagers zijn een van de belangrijkste details voor het voorkomen van mogelijke rampen in een fabriek en het is belangrijk om te weten waar u op moet letten tijdens routine-onderhoud.

Gezonde kogellagers zijn een van de belangrijkste details voor het voorkomen van mogelijke rampen in een fabriek. Bij goed onderhoud en onderhoud blijven kogellagers lang mee. Het is belangrijk om te zorgen voor een correcte installatie en toepassing van de lagers om hun levensduur te verlengen, omdat ze kwetsbaar zijn. Bepaalde problemen kunnen echter optreden als de lagers niet zijn gesmeerd of op de juiste manier zijn geïnstalleerd. Er zijn enkele eenvoudige stappen om vijf veelvoorkomende problemen met dragen aan te pakken en hoe u ze kunt aanpakken.

Valse brinelling

False brinelling verwijst naar de toestand waarin elliptische slijtagemarkeringen zich in een axiale richting op verschillende posities van het kogellager vormen. Het is ook gebruikelijk om een scherpe afbakening te vinden samen met een heldere afwerking vaak omringd door bruin afval dat een ring vormt. De gebruikelijke boosdoener voor dit soort mislukkingen is externe vibratie. Trilling beïnvloedt de beweging tussen de loopbaan en de kogels in niet-roterende lagers. Als het lager niet draait, is het onmogelijk om een oliefilm te vormen die slijtage van de loopring verhindert. Dientengevolge heeft het slijtagedeel de neiging om te oxideren, en dit versnelt het slijtageproces.

Een effectieve techniek om dit probleem aan te pakken is om de lagers te isoleren van de bron van externe trillingen. Een manier om de lagers te isoleren, is het gebruik van smeervet dat molybdeendisulfide bevat. Deze componenten voorkomen slijtage wanneer ze worden toegepast op de lagers wanneer ze oscilleren. Echte brinelling treedt ook op, en dit gebeurt wanneer er een overmatige belasting is die verder gaat dan de elastische limiet van het ringmateriaal. Het gebruik van hamers tijdens het plaatsen en verwijderen van lagers of het opleggen van een lager op een as kan leiden tot doorbranden.


Inkepingen in de loopbanen suggereren lagerschade. Het probleem wordt nog groter met grotere lagertrillingen en vroegtijdige vermoeidheid. Daarom is het belangrijk om te vermijden dat u de buitenste ring duwt om de binnenring op de as te bevestigen. Gebruik nooit te veel kracht bij het installeren van lagers.

Overmatige belasting

Voortijdige vermoeidheid en falen in lagers treden op als gevolg van overmatige belasting, samen met onjuiste voorspanning en nauwe passing. In eerste instantie lijkt het probleem een normale vermoeidheid, behalve de aanwezigheid van oververhitting en afschilferen in het getroffen gebied. Het minimaliseren van de belasting verhelpt dit probleem. Het opnieuw ontwerpen van de unit is een andere mogelijke oplossing door een lager te gebruiken dat een grotere belasting of gewichtscapaciteit aankan.

Achteruit laden

In een typische situatie ontvangen hoekcontactlagers een axiale belasting in een enkele richting. Bij het laden van deze componenten in een andere richting leidt dit tot de meeste belasting van de lagers. Deze spanning creëert wrijving en toenemende temperaturen, wat de trilling verhoogt en tot vroegtijdig falen leidt. Juiste installatie van het lager is een effectieve manier om actie te ondernemen wanneer omgekeerd laden plaatsvindt. Het is ook essentieel dat wanneer hoekcontactlager wordt geïnstalleerd, de resulterende stoot op het brede vlak van de buitenring moet worden geplaatst, wat het tegenoverliggende vlak van de binnenring is.

Vermoeidheidsfalen of afbrokkeling

Spatten is een soort probleem met lagers is typisch voor de ballen, buitenste of binnenste ring. Het lijkt op een breuk of beschadiging van de loopvlakken. Dit leidt tot het verwijderen van kleine deeltjes van het aangetaste materiaal. Wanneer dit wordt genegeerd, neemt de werking van de beschadigde onderdelen toe. Vervang het onderdeel als vermoeidheid het lager beïnvloedt. Een andere praktische oplossing is het opnieuw ontwerpen van het systeem met behulp van een robuuster lager met grotere weerstand tegen vermoeidheidsfalen.

besmetting

De typische tekenen van vervuiling zijn deuken in de kogels en loopbanen die leiden tot slijtage en overmatige trillingen. Er zijn ook verschillende soorten verontreinigende stoffen in de lucht; inclusief vuil en stof dat in de nauwe ruimtes van het lager komt. Vuile werkgebieden en vreemde elementen gemengd in de smeermiddelen verhogen het risico op besmetting.

Om besmettingsstoringen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat alle werkgebieden, armaturen en gereedschappen schoon zijn. Als er slijpwerkzaamheden in de buurt plaatsvinden, verplaatst u alle locaties van lagers verder weg. Zorg ervoor dat de zegels onder controle blijven, aangezien beschadigde niet langer hun doel dienen om de lagers te beschermen tegen verontreiniging.

Zich bewust zijn van deze problemen en de bijbehorende oplossingen zullen de levensduur en conditie van de lagers verlengen. Gezonde lagers verhogen de productiviteit en verkleinen de kans op ongeplande downtime.