Focus op lagers

- Nov 19, 2019-

Focus op lagers


Bijna tien jaar geleden kwam een fabrikant van optische inspectieapparatuur naar ons toe met een dilemma: de apparatuur had problemen ... nou ja ... focus.

Ondanks de integratie van de nieuwste technologie in het algehele ontwerp van het product, presteerde het focusmechanisme niet goed. Het was geen weerspiegeling van de lens zelf, waarvan de materialen en het vakmanschap de beste waren in de industrie. Omdat het algemene mechanisme soepele, incrementele bewegingen vereiste die door een minuscule motor werden aangedreven, was het eerder gevoelig voor de minste variaties in het startkoppel. Dit maakte het een probleem met de lagers. En net als alle uitdagingen van onze klanten, hebben we het systematisch aangepakt.

Eerst hebben we cataloguslagers met een hogere precisie geïntroduceerd, maar de motor kon niet voldoende vermogen genereren om het mechanisme consistent aan te sturen. Bovendien, ondanks een vermindering van de vulhoeveelheid tot 10%, creëerde toevoeging van het vereiste smeermiddel weerstand die de functionaliteit aantastte.

Toen kwamen onze ingenieurs met een innovatieve oplossing: we veranderden in keramische kogels in de roestvrijstalen ringen, waardoor we de lagers zonder smering konden laten draaien. Bovendien hebben we het kogelcomplement van het lager bijgesneden van 13 tot slechts vijf, terwijl we met het focusmechanisme precisie en consistente bewegingen bereikten. Het hele ontwerp duurde ongeveer negen maanden om te voltooien, een proces dat meerdere niveaus van monsters omvatte. Na veel vallen en opstaan kwamen we tot een versie die negen jaar later voor onze klant blijft presteren.

De interne mogelijkheden van JXIN, waaronder een cleanroom, bleken cruciaal voor het succes van het project. De mogelijkheid om de lagers te demonteren, de stalen kogels te vervangen door keramische kogels, de houder opnieuw te installeren en de laatste inspectie uit te voeren in een cleanroom-omgeving maakte het hele proces turn-key voor de fabrikant, een zeldzaamheid in de lagersindustrie.

We blijven deze op maat gemaakte lagerunit vandaag volledig in eigen beheer produceren (assemblage, verwerking, reiniging). Het is uitzonderlijk duurzaam gebleken en levert tegelijkertijd uniforme resultaten voor onze klant.

Innovatie is een integraal onderdeel van de cultuur bij JXIN, het vermogen om oplossingen te vinden waar die voorheen niet bestonden. Bij het proberen om een lagersoplossing te vinden die het koppel minimaliseerde, verminderden onze ingenieurs het aantal kogels en wendden zich tot keramische kogels, een lichtgewicht materiaal met een zeer hoog polijsten, dat het koppel gezamenlijk verlaagde. Bovendien lieten de ongelijksoortige ringmaterialen de lagers lopen zonder smering. Hoewel zo'n opstelling doorgaans wordt afgeraden, was het JXIN's vermogen om te herkennen hoe deze unieke configuratie in dit specifieke geval de gewenste resultaten kon opleveren die dit tot een succesverhaal hebben gemaakt.

Het is het vermogen en de bereidheid om een probleem te beoordelen en oplossingen te overwegen - hoe theoretisch ook - die JXIN onderscheidt als een marktleider op het gebied van kogellagertechnologie.

Laat ons team van experts helpen met uw specifieke behoeften. Stuur een e-mail naar: info@jxtcbearing.com