Food-Grade roestvrijstalen lagers met solide Lu be

- Oct 07, 2019-

Food-Grade roestvrijstalen lagers met massief glijmiddel


In gevoelige food-grade toepassingen en corrosieve omgevingen is het selecteren van de juiste lagers van cruciaal belang voor een optimale levensduur en betrouwbaarheid van het systeem. In deze zware omstandigheden moeten lagers hoge prestaties en duurzaamheid bieden zonder dat ze regelmatig moeten worden onderhouden of vervangen.

In de loop der jaren hebben fabrikanten van lagers een reeks oplossingen ontwikkeld die bestand zijn tegen de algemene slijtage die inherent is aan toepassingen waarbij constante blootstelling aan corrosieve elementen of voortdurende hogedrukspoelingen vereist is.

Lagers van roestvrij staal , massief glijmiddel en afdichtingen en slingers kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om unieke componenten te maken die hoge prestaties leveren en een lange levensduur hebben terwijl ze bestand zijn tegen verontreiniging door lagers.

Hier bij Emerson Bearing zijn we trots om NTN Sentinel Series roestvrijstalen lagers aan te bieden, die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in deze food-grade instellingen.

Kenmerken en voordelen Stainless Steel Bearings for Food Applications

De NTN Sentinel-serie lagerunits zijn voorzien van food-grade solide smeerolie en veiligheidsbeschermende deksels en zijn specifiek ontworpen om onderhoudsvrije prestaties te bieden, downtime te verminderen en kosten te besparen.

NSF H1 voedselveilig vast smeermiddel elimineert de noodzaak voor herapplicatie na installatie en, omdat deze lagers bestand zijn tegen wegspoelen, zijn ze in staat om gemakkelijk bestand te zijn tegen de constante reiniging die vereist is in hygiënekritische voedsel- en dranktoepassingen.

Een combinatie van afdichting en slinger wordt gebruikt om een afwasbestendige barrière te creëren, die ook helpt bij het voorkomen van lagervervuiling , net als de 100% roestvrijstalen lagerconstructie. Roestvrij staal helpt ook bij het voorkomen van afbrokkeling en corrosie, wat uiteindelijk kan leiden tot vervuiling door defecte lagerdelen. Ten slotte bieden beschermhoezen een extra verdedigingslinie tegen vocht en vervuiling terwijl ze het onderhoudspersoneel helpen beschermen.

Voor een snelle, eenvoudige installatie, zijn deze lagers een ideale vervanging voor bestaande, onvoldoende lagersystemen .

Inzicht in Food-Grade Solid Lube

Een polymeerproduct geïmpregneerd met voedselveilige olie, H1 voedselveilig vast smeermiddel kan worden gebruikt bij temperaturen variërend van 14 ° F tot 212 ° F, waardoor het in veel voedseltoepassingen kan worden gebruikt. De olie wordt opgeslagen in een poreus materiaal dat werkt als een spons, waardoor wordt gegarandeerd dat alleen de vereiste hoeveelheid basisolie vrijkomt om componenten te smeren terwijl ze bewegen. Dit zorgt voor een voortdurende smering, verlengt de levensduur van de lagers en vermindert de behoefte aan onderhoud en vervangingen.

Omdat dit food-grade smeermiddel zich in de sponsachtige holtes bevindt, komt het niet in contact met de hogedrukspoelingen die regelmatig moeten worden uitgevoerd om verontreinigingen te verwijderen; het solide smeermiddel H1 is gemakkelijk bestand tegen deze washdowns en blijft intact en effectief. Bovendien verwijdert het afdichtings- en slingerontwerp het risico van lekkage van smeermiddel dat stof en vuil rond het lager zou aantrekken.

Gemeenschappelijke toepassingen

De NTN Sentinel-serie is niet alleen een ideale oplossing voor toepassingen die geschikt zijn voor levensmiddelen, maar is ook geschikt voor corrosieve omgevingen dankzij het unieke afdichtings- en slingerontwerp.

Deze lagers kunnen worden gebruikt in veel sectoren die direct of incidenteel contact met voedsel inhouden, zoals:

transportbanden
    • Bottling / inblikken

    • Zuivelverwerking

    • Zeevruchten en vleesverwerking

    • Cosmetica en farmaceutische productie

Schildwachtlagers zijn bijzonder goed geschikt voor het mengen, roeren, scheiden, koken, drogen, verpakken en verpakken in deze industrieën . Moeilijk te onderhouden of moeilijk bereikbare locaties kunnen ook profiteren van deze lagers, omdat ze na de eerste installatie geen regelmatig onderhoud of vervanging vereisen