Global Bearings Demand And Market Overview

- Jun 11, 2019-

Wereldwijde vraag naar lagers en marktoverzicht

Lagers zijn essentieel in de meeste apparaten die beweging vereisen, van eenvoudige thuisartikelen tot complexe zware industriële machines. Wereldwijd is de vraag naar lagers de afgelopen tien jaar aan het stijgen en er wordt voorspeld dat de vraag naar de komende jaren gestaag zal toenemen.

Volgens een onderzoek van The Freedonia Group Inc. zou de wereldwijde markt tegen het einde van 2018 met ongeveer 7,3% zijn gestegen tot 104,5 miljard dollar. Ik heb hierover ongeveer 3 jaar gerapporteerd   in deze post. Nu, een paar jaar geleden, hoe presteert de markt en waar gaat het naartoe?

Belangrijke markten die een constante jaarlijkse stijgende vraag naar lagers hebben geregistreerd, zijn Noord-Amerika en Azië / Pacific. West-Europa liet een vraagdaling van 2,2% zien voor de periode tussen 2008 en 2013, maar noteerde een positieve verbetering van 4,3% voor de periode tussen 2013 en 2018. China zal bijdragen aan bijna 50% van de wereldwijde jaarlijkse vraag als gevolg van de marktevoluties van het land en een BBP dat boven het wereldwijde gemiddelde ligt.

De belangrijkste factoren die aan deze voordelen bijdragen, zijn de groei van de duurzame goederenproductie en gezonde bruto-investeringen in vaste activa als gevolg van de verbetering van de wereldeconomische omstandigheden. Veranderingen in technologie zoals complexe ontwerpen van apparatuur voor het dragen van lagers en de hoge energiekosten drukken de waarde hoger, omdat meer klanten het als een meer gezonde investering zien om efficiënte lagers te kopen.

Volgens Grand View Research, Inc. zal de lagermarkt wereldwijd tegen het jaar 2025 in de regio's van $ 172,2 miljard zijn. Een toename van de vraag naar bedrijfsvoertuigen zal wereldwijd de vraag in de automobielindustrie stimuleren. Fabrikanten in deze sector investeren zwaar in onderzoek en ontwikkeling om superieure lagers te bieden in een zeer concurrerende omgeving.

Grote groeimogelijkheden in deze markt worden geboden door de behoefte aan slimme lagers, met sensoren in lagers en smeertechnologie. Dit is duidelijk in de windturbinebranche waar veel vraag naar rendabele lagers die minder smering vereisen. Veel bedrijven zijn op de proppen met producten die minder lagers vereisen, wat zich vertaalt in lagere onderhoudskosten en een langere levensduur van het product.

In de loop van de komende jaren zullen rollagers het grootste productsegment worden, het inhalen van kogellagers vanwege hun vermogen om zwaardere lasten te dragen en bestand te zijn tegen schokken. De vraag naar tandwielkasten, deuren, kantelmechanismen en schokdempers zal het luchtvaart- en spoorwegsegment de snelste groei laten ervaren met een compound annual growth rate (CAGR) van meer dan 8%. Tijdens de prognoseperiode tot 2025 zal de Aziatisch-Pacifische regio met China, Japan en India de snelste groeien met een CAGR van meer dan 5% als gevolg van de snelle ontwikkeling van de infrastructuur en de industrialisatie.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar: info@jxtcbearing.com