Greasi ng Myths

- Dec 11, 2019-


Smerende mythen

Als u eenmaal begrijpt hoe vet eigenlijk werkt om een lager te smeren, wordt het duidelijk waarom overvetten zoveel lagers veroorzaakt aan beide lagers en het vet zelf.

Onthoud dat het enige dat we van ons smeermiddel willen, is zorgen voor een kleine scheiding in de oorlogszone. Niets meer niets minder.

Als u de term 'oorlogsgebied' voor het eerst leest, gebruiken we die term om het gebied van het lager te beschrijven waar alle slijtage optreedt.

Laten we nu drie mythen over het smeren van lagers verdrijven.

  • Mythe # 1: als wat vet goed is, dan moet veel meer geweldig zijn.

MIS! De meeste lagerfabrikanten zoals SKF, FAG, NTN, KOYO bevelen allemaal aan dat de holte van de lagerbehuizing slechts tot 30% wordt gevuld. Smeerafdelingen die een tijdsafhankelijke aanpak gebruiken voor het aanvullen van vet, laten hun activa bijna altijd in een overgesmeerde toestand achter.

  • Mythe # 2: Meer vet zorgt voor een betere koeling van het lager.

MIS! Vet zorgt niet voor koeling, luchtruimte wel. Het vullen van elke ruimte met vet verstikt het vermogen van het lager om warmte af te voeren die wordt gegenereerd door zelfs normale wrijvingsniveaus.

  • Mythe # 3: Als er een smeernippel op het lagerhuis zit, moet deze worden ingevet.

MIS! Sommige motoren worden geleverd met "levenslang afgedichte" lagers. Deze zijn bedoeld om nooit te worden ingevet ... OOIT. Toch dacht iemand dat het slim zou zijn om toch een smeernippel te installeren. Je moet weten wat er in je motor zit, want vet is als tandpasta. Zodra u de trekker indrukt, kunt u het vet niet meer in de buis stoppen.

Genoeg slechte praktijken alstublieft. We hebben een smeerstrategie nodig, maar meer dan dat, we hebben een smeercultuur nodig. Slechte smeercultuur eet een goede smeerstrategie voor de lunch. Er is slechts één slechte acteur, vaak goedbedoeld, voor nodig om een actief te vernietigen.

Meer informatie over onze producten en offerte, stuur een e-mail naar: info@jxtcbearing.com