Groei in de lagersector over de hele wereld

- Jul 02, 2019-

Groei in de lagersector over de hele wereld

Lagers maken deel uit van veel items die we dagelijks gebruiken. Van koelkasten, auto's, kantoorapparatuur, fietsen, lagers zijn allemaal een essentieel onderdeel van de samenstelling van elk van deze items. Ze worden hier niet alleen in de Verenigde Staten gebruikt, maar worden overal ter wereld gebruikt. De dragende industrie blijft wereldwijd groeien en er wordt voorspeld dat deze in de toekomst blijft groeien.

De dragende industrie is echter niet gegaan zonder ruwe plekken. In de afgelopen twaalf jaar was ontwerp van de dragers onderworpen aan een industrieel schandaal en een snelgroeiende namaakmarkt, samen met de wereldwijde economische crisis in 2008.

Toen de markt crashte, kreeg het rimpels door alle industrieën, vooral de auto-industrie. De automobielindustrie is goed voor ongeveer een kwart van de internationale omzetverkopen.

Sinds het herstel van de economische neergang is de focus voor lageringstechnologieën teruggekomen op nieuwe innovaties.

Lagers zijn belangrijk in bijna alle bewegingsprogramma's. Dit betekent dat alle industrieën die machines gebruiken of gerelateerd zijn aan motoraangedreven koppelingen, gebruik maken van lagers. Daarom voorspellen de huidige economische vooruitzichten een toename van het lagergebruik.

Er is voorspeld dat de mondiale invloedmarkt tegen 2020 ongeveer 85 miljard dollar zal bereiken. Dit zal gebeuren door een combinatie van industriële en regionale factoren.

Gebieden van groei voor lagers

Het gebruik van lagers in windturbines is een gebied van groei. De markt voor hernieuwbare energie zal de komende jaren waarschijnlijk groeien met wind als marktleider. De vraag naar windenergie neemt gestaag toe. Dit betekent dat de turbineconstructie toeneemt en dat lagers met een hoge capaciteit worden gebruikt.

De grootste groei voor de dragende industrie is te zien in de zware machines en industriële sectoren. Er wordt voorspeld dat de wereldwijde bouwmarkt in 2020 enorm zal toenemen. Opkomende markten zoals de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar kunnen de Aziatisch-Pacifische regio overtreffen als de grootste groeiondernemingen.

Dit komt door het feit dat China niet dezelfde behoefte heeft aan het infrastructuurniveau dat het eens heeft gekend met een lichte economische neergang. Dit heeft echter geen invloed op de verkoop van lagers, omdat ze een opwaarts traject moeten volgen tot 2020. Indonesië, Iran, Turkije en India laten een toenemend gebruik van lagers zien, maar dan op een kleinere schaal.

De lageringstechnologie neigt naar industriespecifieke oplossingen. Een voorbeeld hiervan is lucht- en ruimtevaart en defensie die sterk afhankelijk is van geïnstrumenteerde lagers. Dit type lager slaat energie op en geeft feedback om de veiligheid in systemen te garanderen zonder foutenmarge.

Verwacht wordt dat de wereldwijde defensie-uitgaven de komende jaren zullen stijgen, waardoor de vraag naar geïnstrumenteerde lagers toeneemt.

In de auto-industrie wordt verwacht dat de voertuigproductie zal meegroeien met een toename in de behoefte aan geïnstrumenteerde lagers. Elektronische stabiliteitscontrole en antiblokkeerremsystemen worden beide geregeld met behulp van de wielsnelheid en trillingsgegevens verzameld door geïnstrumenteerde lagers.

Met de toename van de autoproductie zou ook de verkoop van geïnjecteerde lagers moeten toenemen.

De groei van de dragende industrie over de hele wereld is spannend. Terwijl landen nieuwe technologieën blijven ontwikkelen en gebruiken, hebben lagers daar een vitale rol in.