Hoe peilingnummers en codes invloed hebben op de levensduur van de peiling

- Oct 17, 2019-

Hoe peilingnummers en codes invloed hebben op de levensduur van de peiling


  • Delen

De eerste keer dat u een peilingcatalogus kiest, kan dit intimiderend en verwarrend zijn. De catalogus kan lijken te zijn geschreven in een geheime code, met een reeks letters en cijfers die onbekend zijn voor iedereen die nog niet eerder een peiling heeft gekozen. Deze blogpost helpt je de code te kraken en te begrijpen hoe je het beste uit je lagers kunt halen.

iStock_000015968908_Large Rollagers worden aangeduid met codes die de constructie, afmetingen, toleranties en spelingen van elke lager aangeven. Tolerantie   is de limiet van willekeurige (onbedoelde) afwijking van een dimensie van zijn nominale waarde.   Toelage   is de hoeveelheid ontworpen (opzettelijke) afwijking tussen twee passende afmetingen in een passing, die, in combinatie met hun respectieve toleranties, resulteert in een maximum en minimum   speling of interferentie .

De codes in een peilingcatalogus kunnen een of meer van deze drie delen bevatten: de basiscode, voorvoegsels en achtervoegsels. De basiscode vertelt u wat voor soort lager het is en de diameter van de boring (diameter van de binnenring). Voorvoegsels geven basiscomponenten in het lager aan, en achtervoegsels geven speciale kenmerken of ontwerpen aan.

Basiscode

De basiscode bestaat uit de lagerserie, die het type lager aangeeft, en het boringnummer dat de boringdiameter aangeeft. De lagerserie kan bestaan uit letters en / of cijfers die de constructie, diameterreeks en in veel gevallen de breedteserie aangeven. Tabel 1 toont de lagerseries voor de meest voorkomende lagertypes.

Tabel 1. Lagerreeksen voor gangbare lagertypen

Capture-6

Het boornummer geeft de diameter van de boring aan. Zie tabel 2.

Tabel 2. Voorbeeld van lagernummers en -codes

table11 Als de peilingcode alleen de basiscode bevat en geen voorvoegsels of achtervoegsels bevat, betekent dit dat het een normale peiling is met normale normen voor vorm, precisie en speling.

prefixes

Voorvoegsels verwijzen naar basislagercomponenten. Veelvoorkomende voorvoegsels worden weergegeven in tabel 3.

Tabel 3. Algemene voorvoegsels.

table3-1

achtervoegsels

Achtervoegsels duiden lagers aan met speciale kenmerken of ontwerpen, inclusief speciale buitenvormen, kooien, precisietoleranties, spelingen en andere kenmerken zoals warmtebehandeling en geluidsgedrag. De meest voorkomende achtervoegsels worden in de onderstaande tabellen beschreven.

Tabel 4. Geschikt voor intern ontwerp

Tabel 4

Tabel 5. Achtervoegsels voor buitenoppervlaktematen

table5-1

Tabel 6. Achtervoegsels voor afdichtingen

table6

Tabel 7. Achtervoegsels voor kooimaterialen

Tabel 7

Tabel 8. Achtervoegsels voor precisietoleranties

table8

Tabel 9. Achtervoegsels voor lagerspeling

table9

Voor lagers met zowel speciale precisietolerantie als speciale speling worden de achtervoegsels gecombineerd. Het achtervoegsel voor een lager met tolerantie P6 en speling C3 is bijvoorbeeld P63.

Voor meer informatie over onze producten en het aanvragen van een offerte, stuurt u een e-mail naar: info@jxtcbearing.com