Hoe lagers ons leven gemakkelijker maken om te dragen

- Apr 16, 2019-

Hoe lagers ons leven gemakkelijker maken om te dragen

Sinds het ontstaan van lagers in de late achttiende eeuw door Welshe ironmaster Philip Vaughan, zijn ze erg populair geworden en worden ze gebruikt in veel items die we elke dag bezitten en gebruiken. Lagers werden gemaakt om de as van een wagen te ondersteunen. Na verloop van tijd zijn ze enorm verbeterd om te voldoen aan de behoeften voor elk item waarop ze worden toegepast. Sommige toepassingen van lagers zijn onder andere auto's, motoren, kraanhaken en brandstofpompen om er maar een paar te noemen.

Kogellagers in auto's

In auto's zijn kogellagers de rolelementen die worden gebruikt om de hoeveelheid rotatie-wrijving tussen het voertuig en de grond waarop het rijdt, zoals cementwegen, te verminderen. De kogellagers ondersteunen ook axiale en radiale belastingen om het evenwicht te bewaren tijdens snelheidsveranderingen of plotseling breken terwijl het voertuig in bedrijf is.

De locatie van kogellagers in auto's bevindt zich in de wielen van het voertuig in een sleuf die de kooi wordt genoemd. Terwijl het voertuig in werking is, rennen de lagers rond de kooi en verdelen ze gelijkmatig de belasting van de auto terwijl deze loopt. Als de belasting van uw auto het maximale gewicht heeft overschreden terwijl u aan het rijden bent, kunt u een minder vermoeiende rijervaring ervaren omdat de lagers het gewicht van het voertuig niet aankunnen.

Lagers in motoren

In verschillende soorten motoren zijn er verschillende soorten lagers. In een tweetaktmotor worden naaldlagers gebruikt. Een groter oppervlak heeft hoge radiale belastingen in een beperkte ruimte. Een naaldlager heeft rollen die ten minste viermaal de lengte van een rollager zijn.

In een turbinemotor worden rollagers gebruikt voor grotere belastingen. Ze hebben een groter contactoppervlak dan kogellagers, zodat ze niet gevoelig zijn voor vervorming. Rollagers verdeelt meer gelijkmatig het gewicht over cilinderlijncontacten. Dit maakt gematigde stuwkrachtbelastingen mogelijk.

Er zijn motoren in veel artikelen die we dagelijks gebruiken, van auto's tot grasmaaiers, tot motorfietsen. Ze zouden niet zo goed kunnen functioneren als zonder lagers.

Stuwkracht rollagers in kraanhaken

In kraanhaken worden axiaallagers gebruikt om de belasting tussen de loopbaan van het lager over te brengen om de radiale belastingen aan te kunnen. Druklagers kunnen ook zelfuitlijning uitvoeren voor afwijkingen van de asafbuiging en uitlijning.

Nu het bouwseizoen stijgt, zullen er veel kranen werken aan de bouwprojecten. Alle kranen zullen drukrollagers bevatten om ervoor te zorgen dat ze goed werken.

Kegellagers in brandstofpompen

In brandstofpompen worden kegellagers gebruikt. Deze lagers maken gebruik van conische rollen tussen conische binnen- en buitenringbanen. Ze zijn onder een hoek geplaatst zodat hun oppervlakken op de as van het lager convergeren. Taps toelopende lagers verwerken grote belastingen in beide richtingen, in tegenstelling tot veel van de lagers die alleen axiale of radiale belastingen opnemen.

Brandstofpompen zijn belangrijk voor degenen die een auto besturen om van en naar het werk te gaan of boodschappen te doen. Ervoor zorgen dat het probleemloos werkt, is het beste voor uw voertuig.

Laatst gewijzigd op 5 april 2019, voor meer informatie, e-mail naar: info@jxtcbearing.com