Hoe lagers werken

- Dec 02, 2019-

Hoe lagers werken

Soorten lagers

Er zijn veel soorten lagers, elk gebruikt voor verschillende doeleinden. Deze omvatten kogellagers, rollagers, kogeltaatslagers, roltaatslagers en kegellagers.

Kogellagers

Kogellagers , zoals hieronder weergegeven, zijn waarschijnlijk de meest voorkomende lagers. Ze zijn te vinden in alles, van inline skates tot harde schijven. Deze lagers kunnen zowel radiale als stuwkrachtlasten aan en worden meestal gevonden in toepassingen waar de belasting relatief klein is.

In een kogellager wordt de belasting overgebracht van de buitenring naar de bal en van de bal naar de binnenring. Omdat de bal een bol is , komt hij alleen op een heel klein punt in contact met de binnen- en buitenring, waardoor hij heel soepel draait. Maar het betekent ook dat er niet heel veel contactgebied is dat die belasting vasthoudt, dus als het lager overbelast is, kunnen de kogels vervormen of knijpen, waardoor het lager wordt geruïneerd.

Rollagers

Rollagers zoals hieronder afgebeeld worden gebruikt in toepassingen zoals transportbandrollen, waar ze zware radiale belastingen moeten dragen. In deze lagers is de rol een cilinder , dus het contact tussen de binnen- en buitenring is geen punt maar een lijn. Dit verspreidt de belasting over een groter gebied, waardoor het lager veel grotere belastingen kan verwerken dan een kogellager. Dit type lager is echter niet ontworpen om veel drukbelasting te verwerken.

Een variatie van dit type lager, een naaldlager genoemd , maakt gebruik van cilinders met een zeer kleine diameter. Hierdoor past het lager op nauwe plaatsen.

Kogeldruklager

Kogeltaatslagers zoals hieronder worden meestal gebruikt voor toepassingen met lage snelheid en kunnen niet veel radiale belasting aan. Barkrukken en Lazy Susan-draaitafels gebruiken dit type lager.

Rollager

Rollagers zoals hieronder afgebeeld kunnen grote drukbelastingen dragen. Ze worden vaak gevonden in tandwielen zoals auto-transmissies tussen tandwielen, en tussen de behuizing en de roterende assen. De schroefvormige tandwielen die in de meeste transmissies worden gebruikt, hebben schuine tanden - dit veroorzaakt een drukbelasting die moet worden ondersteund door een lager.

Kegellagers

Kegellagers kunnen grote radiale en grote stuwkracht dragen.

Kegellagers worden gebruikt in auto-hubs, waar ze meestal in paren worden geplaatst die tegenover elkaar liggen, zodat ze de stuwkracht in beide richtingen kunnen verwerken.

Enkele interessante toepassingen

Er zijn verschillende soorten lagers, en elk heeft zijn eigen interessante toepassingen, waaronder magnetische lagers en gigantische rollagers.

Magnetische lagers

Sommige zeer snelle apparaten, zoals geavanceerde energieopslagsystemen voor vliegwielen, gebruiken magneetlagers . Deze lagers laten het vliegwiel drijven op een magnetisch veld dat door het lager wordt gecreëerd.

Sommige vliegwielen draaien met snelheden van meer dan 50.000 omwentelingen per minuut (rpm). Normale lagers met rollen of kogels zouden bij deze snelheden smelten of exploderen. Het magnetische lager heeft geen bewegende delen, dus het kan deze ongelooflijke snelheden aan.

Gigantische rollagers

Waarschijnlijk was het eerste gebruik van een peiling terug toen de Egyptenaren de piramides bouwden. Ze legden ronde stammen onder de zware stenen zodat ze ze naar de bouwplaats konden rollen.

Deze methode wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt wanneer grote, zeer zware objecten zoals de Cape Hatteras licht moeten worden verplaatst.

Aardbevingsbestendige gebouwen

De nieuwe internationale luchthaven van San Francisco gebruikt veel geavanceerde bouwtechnologieën om aardbevingen te weerstaan. Een van deze technologieën omvat gigantische kogellagers.


Voor meer informatie over lagers en gerelateerde onderwerpen, pls e-mail naar: info@jxtcbearing.com