Hoe bepaal ik de belastingen op een lager?

- Dec 19, 2019-

Hoe bepaal ik de belastingen op een lager?


Vaak willen onze klanten weten hoe ik de belasting kan bepalen die een lager zal ondervinden? Gewoonlijk denken klanten aan wat het gewicht van een component op het lager is (bijvoorbeeld het gewicht van de as) en negeren ze vele andere invloeden die op het lager rusten. Dus als we het hebben over belastingen op het lager, hebben we het over de reactiebelasting op de gegeven positie.

SKF-lading-diagram Dus hier hebben we een as en hebben we een kogellager, en de radiale belasting is de belasting die loodrecht op de verschuiving staat. Het maakt dus niet uit of de as verticaal gaat. De radiale belasting staat altijd loodrecht op de acties van de as. De axiale belasting en de drukbelasting zijn evenwijdig aan de as. En als je ooit die situaties combineert, dan kun je zowel radiaal als axiaal zijn.

SKF-commercieel-fan-voorbeeld Als voorbeeld is hier een industriële fan. Dit is een zeer grote ventilator om lucht te verplaatsen. Een hotel heeft veel industriële fans, ziekenhuizen, scholen, elk groot gebouw waar u lucht moet verplaatsen voor verwarming, koeling of ventilatie, u vindt zoiets als dit. Het grote cilindergedeelte is waar het grote ventilatorblad is en aan de bovenkant is er een doos waar de buffer wordt bevestigd aan deze ventilator om de lucht erdoorheen te verplaatsen. Dit alles wordt aangedreven door een elektromotor. De elektromotor wordt aangedreven door een riem van de ventilatoras, dus u moet een buffer tussen de riemschijf en de riem snijden. Je kunt het niet zien, maar er is een poeliesysteem en een riem en dan zijn er twee lagers die deze ventilatoras ondersteunen.

SKF-industrial-fan-external-ladingen-cutaway Dus als we alleen naar de ventilatoras kijken, hebt u uw ventilator aan de linkerkant. Dit is de waaierkleur. En dan heb je de as, en dan heb je je aandrijfpoelie aan de rechterkant en dan heb je je twee kussenbloklagers die ondersteunen. Dus als we het hebben over lagerlading, laden we op het lager, de belastingen van de toepassing zijn de blauwe pijlen. De roze pijlen zijn de reactieladingen die met de lagers gebeuren. Dus denken we aan de drie verschillende laadcomponenten die deel uitmaken van wat we voor deze toepassing moeten overwegen. De middelste pijl is het gewicht van de rotorsamenstelling. De as gaat een bepaalde hoeveelheid wegen, de ventilatorkraag links zal een bepaalde hoeveelheid wegen, en het poeliesysteem zal een bepaalde hoeveelheid wegen. Laten we als voorbeeld zeggen dat het gewicht 150 pond is. Dus, deze as weegt 150 pond en hij wordt hoofdzakelijk gewiegd op deze twee lagers die op beide steunen. Wanneer u rijdt, drijft u de riem aan, de riem zal aan deze riemschijf spannen, of er is een soort rekkende maatpoort die een

Dus, deze as weegt 150 pond en hij wordt hoofdzakelijk gewiegd op deze twee lagers die op beide steunen. Wanneer u rijdt, drijft u de riem aan, de riem zal aan deze riemschijf spannen, of er is een soort rekafmetingspoort die een radiale belasting op de riemschijf uitoefent. De laatste lading komt van het werk dat de kraag doet. Deze ventilator duwt met grote kracht een grote hoeveelheid lucht om het door het kanaalwerk te krijgen om het door een gebouw te laten gaan. Dus elke kracht die deze waaierkraag duwt, er is duidelijk een gelijke reactiekracht die op het lager binnen dit gele punt gebeurt.

Dat zijn de drie basislastcomponenten op het lager. We moeten rekening houden met het gewicht van het onderdeel, de kracht en de aandrijfkrachten. In dit geval was het een riem, maar deze kon ketting- of tandwielaandrijving zijn. En dan heb je de vliegrekeningen. Als we de afstanden kennen, kunnen we statistieken gebruiken om de belasting op het lager te bepalen. We kunnen berekenen of ze beide dragende oplossingen zijn.

Er zijn ook ladingen die niet noodzakelijk denken om te overwegen. Zoals in het geval van de ventilator, kunnen er onbalansbelastingen zijn. Dus als de ventilator niet in balans is, was deze niet goed uitgebalanceerd toen ze hem voor het eerst installeerde, of als ze merken dat deze na verloop van tijd uit balans raakt, zullen die onevenwichtigheden de belasting achter het lager verhogen en vervolgens een verkeerde uitlijning. Als die poelie niet goed is uitgelijnd of de riem niet goed is uitgelijnd tijdens de eerste installatie, kan dit ervoor zorgen dat de peiling door het lager naar beneden gaat.

Dus dit zijn de ladingen waar we het over hebben. Dit is het spul waar we naar op zoek zijn als we de koers bepalen. Het is belangrijk om niet alleen aan het gewicht te denken, omdat veel klanten alleen denken in termen van "wat is het gewicht?" Er zijn andere opties waarmee rekening moet worden gehouden.

Meer informatie over onze producten en offerte, stuur een e-mail naar: info@jxtcbearing.com