Hoe bepaal ik de belastingen op een lager

- Jul 28, 2020-

Hoe bepaal ik de belastingen op een lager

Vaak willen onze klanten weten hoe ik kan bepalen met welke belasting een lager te maken krijgt? Gewoonlijk denken klanten aan wat het gewicht van een onderdeel op het lager is (gewicht van de as bijvoorbeeld) en negeren ze vele andere beïnvloedende belastingen die op het lager staan. Dus als we het hebben over belastingen op het lager, hebben we het over de reactiebelasting op de gegeven positie.

SKF-loads-diagramDus hier hebben we een as en we hebben een kogellager, en de radiale belasting is de belasting die loodrecht op de verschuiving staat. Het maakt dus niet uit of de as naar verticaal gaat. De radiale belasting staat altijd loodrecht op de acties van de as. De axiale belasting en de stuwkrachtbelasting zullen parallel zijn aan de as. En als je die situaties ooit combineert, kun je zowel radiaal als axiaal hebben.

SKF-commercial-fan-exampleAls voorbeeld is hier een industriële ventilator. Dit is een zeer grote ventilator om lucht te verplaatsen. Een hotel heeft veel industriële ventilatoren, ziekenhuizen, scholen, elk groot gebouw waar je lucht moet verplaatsen voor verwarming, koeling of ventilatie, je vindt zoiets als dit. Het grote cilindergedeelte is waar het grote ventilatorblad zit en aan de bovenkant is er een doos waar de buffer aan deze ventilator wordt bevestigd om de lucht erdoorheen te verplaatsen. Dit alles wordt aangedreven door een elektromotor. De elektromotor wordt vanaf de ventilatoras via een riem aangedreven, waardoor je een buffer hebt om tussen de poelie en de riem door te snijden. Je kunt het niet zien, maar er is een katrolsysteem en een riem en dan zijn er twee lagers die deze ventilatoras ondersteunen.

SKF-industrial-fan-external-loads-cutawayDus als we alleen naar de ventilatoras kijken, heb je je ventilator aan de linkerkant. Dit is de waaierkleur. En dan heb je de as, en dan heb je je aandrijfpoelie aan de rechterkant en dan heb je je twee kussenbloklagers ondersteunen. Dus als we het hebben over het laden van lagers, laden we op het lager, de belastingen van de applicatie zijn de blauwe pijlen. De roze pijlen zijn de reactiebelastingen die op de lagers plaatsvinden. Dus we denken aan de drie verschillende laadcomponenten waaruit we moeten nadenken voor deze toepassing. De middelste pijl is het gewicht van de rotorsamenstelling. De as gaat een bepaalde hoeveelheid wegen, de ventilatorkraag aan de linkerkant gaat een bepaalde hoeveelheid wegen en het katrolsysteem gaat een bepaalde hoeveelheid wegen. Laten we als voorbeeld zeggen dat het gewicht 150 pond is. Dus deze as weegt 150 pond en hij wordt in wezen op deze twee lagers gewiegd die op beide steunen. Wanneer u rijdt, drijft u de riem aan, de riem zal op deze riemschijf spannen, of er is een soort uitrekbare afmetingspoort die een

Dus deze as weegt 150 pond en hij wordt in wezen op deze twee lagers gewiegd die op beide steunen. Wanneer u rijdt, drijft u de riem aan, de riem zal op deze riemschijf spannen, of er is een soort uitrekbare afmetingspoort die de riemschijf radiaal belast. De laatste lading is afkomstig van het werk dat de halsband doet. Deze ventilator duwt met grote kracht een grote hoeveelheid lucht om het door het kanaalwerk te krijgen om het door een gebouw te laten gaan. Dus elke kracht die deze ventilatorkraag duwt, er is natuurlijk een gelijke reactiekracht op het lager in dit gele punt.

Dat zijn de drie basisbelastingscomponenten op het lager. We moeten rekening houden met het gewicht van het onderdeel, de kracht en de aandrijfkrachten. In dit geval was het een riem, maar het kon ketting- of tandwielaangedreven zijn. En dan heb je de vliegbiljetten. Als we de afstanden kennen, kunnen we statistieken gebruiken om de belasting op de peiling te bepalen. We kunnen berekenen of het beide dragende oplossingen zijn.

Er zijn ook ladingen die niet noodzakelijkerwijs in overweging moeten nemen. Net als bij de ventilator kunnen er onbalansbelastingen zijn. Dus als de ventilator niet in balans is, was hij niet goed uitgebalanceerd toen ze hem voor het eerst installeerden, of als ze zich ervan bewust zijn dat hij na verloop van tijd onbalans begint te worden, zullen die onbalans de belasting achter het lager vergroten en vervolgens een verkeerde uitlijning. Als die poelie niet goed was uitgelijnd of de riem niet goed was uitgelijnd tijdens de eerste installatie, kan dat een verkeerde uitlijning veroorzaken om het lager te belasten.

Dit zijn dus de ladingen waar we het over hebben. Dit zijn de dingen waar we naar op zoek zijn als we het lager gaan dimensioneren. Het is belangrijk om niet alleen aan het gewicht te denken, want veel klanten denken gewoon in termen van "wat is het gewicht?" Er zijn andere opties die moeten worden overwogen.

Voor meer informatie over onze producten en een offerte kunt u een e-mail sturen naar:info@jxtcbearing.com& whatapp: 0086135597537