Hoe vergelijken miniatuurlagers?

- Aug 28, 2019-

Hoe vergelijken miniatuurlagers?

Miniatuurkogellagers, ook algemeen bekend als instrumentlagers, spelen een rol in een breed scala aan toepassingen.

Over het algemeen zijn lagers van het type apparaten waarmee specifieke onderdelen op een gecontroleerde manier ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. De beweging kan in rotatie of lineair zijn. Een prominent type lager is rollager.

Rollagers

De meer bekende rollende variëteit aan lagers zou het kogellager zijn. Deze kogellagers zijn effectief in het verminderen van de wrijving die optreedt tussen bewegende delen. Bovendien is er een mate van elasticiteit in de bal waardoor deze kan bewegen en verschillende lagerlasten kan dragen.

Ballen in deze lagers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van grote tot miniatuurversies. De kleinere modellen, zoals de miniatuurlagers, zijn nuttig in toepassingen met beperkte ruimte, zoals medische, elektrische en automotive-apparaten.

Ideaal voor krachtige en compacte ontwerpen, deze miniatuur kogellagers presteren op extreem hoge snelheden, samen met lage wrijving. Gelukkig hebben ze ook heel weinig service-eisen.

Deze lagertypen zijn duurzaam en kunnen lichte tot matige stuwkracht en radiale belastingen aan. Ze werken stil en zijn er in verschillende uitvoeringen en soorten. Sommige van de typen omvatten roestvrij staal met schilden of afdichtingen, samen met een verscheidenheid aan smeermiddelopties.

Kogellagers worden beschreven als bewerkte componenten die een binnenring, buitenring, houders, borgringen, afschermingen en kogels omvatten. De miniatuurversies zijn meestal beschikbaar in metrische en inch-afmetingen, niet-geperforeerd, met flenzen, afgeschermd of open.

het smeren

Zoals bij alle lagers, is de juiste smering uiterst belangrijk om de levensduur en optimale werking van miniatuurlagers te garanderen. Tegenwoordig zijn er tal van gangbare soorten smeermiddelen, samen met honderden smeermiddelen van het speciale type die specifiek zijn geformuleerd om te voldoen aan de eisen en ontwerpvereisten van verschillende toepassingen.

Het uitgebreide assortiment vetten en oliën dient om het contact tussen de lageronderdelen te smeren, biedt een barrière tegen verontreinigingen of vervuiling, beschermt de oppervlakken van een lager of lagers tegen corrosie en voert in sommige gevallen ook warmte af .

De rollende contactoppervlakken van deze miniatuurlagers zijn gemaakt van soorten gelegeerd staal met geometrieën en toleranties die bijna 1 miljoenste inch zijn. Algemene schade en slijtage veroorzaakt door vervuiling, hitte, corrosie of glijdend contact versnellen hoe snel de smering vermindert, wat resulteert in een aanzienlijk kortere levensduur van het lager.

Voor meer informatie, pls email naar: info@jxtcbearing.com