Hoe heeft smeermiddel invloed op het dragende koppel?

- Oct 29, 2018-

16


Het gebruik van kogellagers met laag koppel verbetert de energie-efficiëntie, minimaliseert de bedrijfskosten en vermindert de CO2-uitstoot. Om machinebouwers en fabrieksmanagers te helpen deze voordelen te benutten,


Lagers met wentellagers, zoals kogel- en rollagers, ondersteunen de belasting die nodig is om de functie van een machine uit te voeren met een veel lagere wrijving dan een vloeistofhoudend alternatief. Dit vermindert het vermogen dat nodig is om de apparatuur aan te drijven, waardoor de kosten van het verplaatsen van de lading en de energie die nodig is om de apparatuur te bedienen worden verlaagd.

Het dragende koppel is de kracht die nodig is om interne wrijving te overwinnen om de rotatie van het lager te starten of te behouden. Dit wrijvingskoppel wordt over het algemeen verhoogd met een groter lager, grotere belasting of verhoogde smeermiddelweerstand. Laten we ons concentreren op het laatste.

Dus hoe krijg je het goed? Smeeropties bespreken met uw leverancier van lagers kan u helpen de juiste optie te kiezen, omdat er verschillende oliën en vetten zijn waaruit u kunt kiezen.

Veel toepassingen vereisen dat het lager gemakkelijk draait met een extreem laag wrijvingskoppel, zonder dat er overtollige warmte wordt gegenereerd. Droog smeermiddel is een manier om te voldoen aan deze vereisten met een laag koppel. Ondanks dat het droge, droge smeermiddelen zijn, kan wrijving tussen twee oppervlakken worden verminderd zonder dat olie of vet nodig is. Het gebruik van zeer laag viskeus vet met een verminderde vulling kan ook een vergelijkbaar resultaat bereiken. Dit maakt ook veel hogere rijsnelheden mogelijk.

Bij het kiezen tussen oliën of vetten, is het belangrijk om te onthouden dat de koppelniveaus voor een ingevet lager kortstondig hoger zijn om mee te beginnen, wanneer de apparatuur begint te lopen. Dit komt omdat het vet een korte tijd nodig heeft om in te lopen en in het lager te worden verdeeld. Het is hoogstwaarschijnlijk geen probleem voor veel doorlopende toepassingen, maar dit zou problemen kunnen veroorzaken voor stop-startmachines.

Instrumentoliën zijn een andere optie voor vereisten met een laag koppel. Ze produceren vaak zeer lage koppelniveaus, vooral bij zeer lage snelheden. Het is echter de moeite waard om te vermelden dat het verschil tussen deze en vetten met een zeer laag koppel eigenlijk vrij klein is, vooral als een laag vetvulmiddel wordt gebruikt. Deze combinatie kan een toename van het wrijvingsmoment van slechts 20% ten opzichte van de Aeroshell 12-instrumentolie opleveren.

Voor hogere koppelvereisten kunnen smeermiddelen met een hoge viscositeit het draagkoppel aanzienlijk verhogen vanwege een grotere smeermiddelweerstand. Het vulniveau is ook een enorme factor in de wrijvingscoëfficiënt, met hogere vullingen, resulterend in een stijvere lageroprolbaarheid. Robotica-applicaties vereisen bijvoorbeeld nauwkeurige en voorspelbare bewegingen van robotarmen. Het is vaak het vulniveau in robotica-lagers dat wordt getest tijdens de productontwikkeling, om de ideale wrijvingscoëfficiënt te bereiken, voor soepele en precieze bewegingen.

Er zijn veel oliën en vetten waaruit u kunt kiezen en er zijn andere factoren die naast het koppel moeten worden overwogen, zoals vervuiling, snelheid of corrosiebestendigheid. Met het juiste smeringstype, het juiste vulniveau en rekening houdend met de belasting, kunt u lagers met het juiste wrijvingskoppel voor de specifieke toepassing verkrijgen.