Hoe lagers te identificeren op peilingnummer - Berekening en nomenclatuur

- Nov 25, 2019-

Hoe lagers te identificeren op peilingnummer - Berekening en nomenclatuur
Als u de procedure van de peilingnomenclatuur en de eenvoudige berekeningen kent, kunt u peilinggegevens gemakkelijk identificeren en decoderen aan de hand van het peilingnummer.

Een peilingnummer bevat veel verborgen informatie over de peiling zelf. Het lager nr (patroonnummer) geeft ons stilletjes voldoende details over het lager. In dit bericht zullen we bespreken hoe lagers te identificeren op lagernummer.

Laten we een voorbeeld nemen om de lagernomenclatuur gemakkelijker te begrijpen. Stel dat we een peiling hebben waarvan het patt-nummer 6305ZZ is. Laten we het verdelen in subcomponenten. Hier geeft ' 6 ' het lagertype aan. Er zijn maar weinig bedrijven die hun afzonderlijke identificatienomenclatuur gebruiken. De meeste van hen volgen echter een gemeenschappelijke norm voor het dragen van de nomenclatuur.


Fig. 1 - Nomenclatuur lagernummer

Inhoudsopgave

  • 1 Soorten lagers en hun code in lagernummer

  • 2 Lagereeks en hun code in lagernummer

  • 3 Boring grootte van Lager

  • 4 Afscherming / afdichting / specialiteit lager in lagernummer

Soorten lagers en hun code in lagernummer

Fig. 2 - Soorten lagers en hun codes

Zo kunnen we nu gemakkelijk vaststellen dat in geval van lager 6305ZZ het eerste cijfer '6' betekent dat het lagertype 'Eenrijig groefkogellager' is.

In het geval van Inch-lagers is het eerste cijfer van de lager 'R' . Na 'R' wordt de grootte van het lager gegeven in 1/16 inch. Om het beter te begrijpen, laten we een voorbeeld nemen van Inch-peiling. Stel dat we R4-3RS lager hebben. Hier betekent R4 dat het een inch-lager is met een boormaat van 4/16 ste of je kunt 1/4 van een inch zeggen.

Peilingreeks en hun code in peilingnummer

Het tweede cijfer van een lagerpatternummer geeft de lagerreeks aan. Een reeks lagers geeft de taaiheid van het lager aan. Zij zijn:

Fig. 3 - Serie (taaiheid) van lager

Zo kunnen we nu vaststellen dat in geval van lager 6305ZZ, het tweede cijfer '3' betekent dat het lager van gemiddelde taaiheid is.

Droeg grootte van Lager

Het derde en vierde cijfer van het lagerpatroonnummer geeft de boringgrootte van de lager aan. Het is de binnendiameter van het lager en gemeten in millimeters. Over het algemeen is de boring gelijk aan vijf keer het derde en vierde cijfer van het patternummer van het lager. Van '0' tot '3' houdt deze formule echter niet in. De boring aangegeven met '0' tot '3' is:

Fig.4 - Boring van lagers

Opmerking : als er geen vierde cijfer is, geeft het derde cijfer de boring aan in mm. Bijvoorbeeld: in het geval van lager 636 zal de boring van het lager 6 mm zijn.

Zo kunnen we nu vaststellen dat in geval van lager 6305ZZ het derde en vierde cijfer '05' betekent dat de boring van het lager 25 mm is.

Afscherming / afdichting / specialiteit lager in lagernummer

De laatste letters van het lager geven de beschikbaarheid / onbeschikbaarheid / type afscherming of afdichting en andere specialiteit in het lager aan. De verschillende soorten indicaties zijn:

Fig. 5 - Afdichting / afscherming / Alle andere details van lager

Zo kunnen we nu vaststellen dat in geval van lager 6305ZZ, de laatste letters ' ZZ ' betekent dat het lager aan beide zijden is afgeschermd.

Als we tot de conclusie komen, kunnen we nu het lagernummer van de meeste lagers gemakkelijk decoderen. Lager 6305ZZ betekent hier: "het is een eenrijig groefkogellager met gemiddelde taaiheid, met een boring van 25 mm en is aan beide zijden afgeschermd.