Hoe schade aan elektrische lagers te voorkomen

- Sep 18, 2019-

Hoe schade door elektrische lagers te voorkomen

Delen

Het blootstellen van een lager aan een elektrische stroom kan elektrische lagerschade veroorzaken. De schade manifesteert zich als putten en groeven op het oppervlak van de lagers een ongelijkmatige oppervlaktetextuur veroorzaken die extra lawaai, trillingen en (uiteindelijk) volledig falen veroorzaakt. Deze resultaten kunnen kostbaar zijn, wat vaak leidt tot onnodige downtime en dure reparaties of upgrades.

Hoewel niet alle lagers door een elektrische stroom worden beschadigd en niet alle circuits lagerschade veroorzaken, zijn er twee situaties waarin het probleem meestal optreedt: wanneer apparatuur onjuist is geaard of wanneer lagers worden gebruikt in AC / DC-motoren met variabele frequentieaandrijvingen (VFD's) ).

In het geval van onjuiste aarding, vindt en ontlaadt de geproduceerde stroom vaak langs de weg van de minste weerstand naar de grond, meestal via blootgestelde lagers. Bij VFD's is het probleem vergelijkbaar: er wordt spanning opgebouwd op de motoras en wordt herhaaldelijk ontladen in de lagers. Deze stroomafvoer leidt tot de vorming van golf- of putpatronen in het lager, die op hun beurt storingen in de apparatuur veroorzaken.

Een oplossing voor schade aan elektrische lagers is het vervangen van standaardlagers door keramische hybride lagers. Deze apparaten bieden betere elektrische en temperatuurisolatie-eigenschappen, die stroomontlading voorkomen en ideaal zijn voor situaties met VFD's of andere geaarde motoren.

Wat zijn keramische hybride kogellagers?

KERAMISCH-1 Keramische hybride lagers bestaan uit keramische rollende kogels en een stalen binnen- en buitenring. Het ontwerp en de constructie van deze lagers zijn bij uitstek geschikt voor hybride capaciteiten en voor het voorkomen van elektrische schade. Keramische lagers bieden een isolatieniveau dat elektrische vonken en golfvorming elimineert. Ze hebben ook dubbele afscherming en niet-geleidende eigenschappen en lage temperatuurstijging onder extreme bedrijfsomstandigheden.

Nachi keramische hybride kogellagers zijn bijvoorbeeld een van de meest duurzame vervangingen voor traditionele stalen lagers. Ze zijn dimensioneel uitwisselbaar met de meeste lagers, waardoor speciale aanpassingen tijdens het installatieproces overbodig zijn, het vervangingsproces wordt vergemakkelijkt en ze een kosteneffectievere vervangingsoptie zijn.

Voor meer informatie. E-mail naar: info@jxtcbearing.com