Hoe uw dragende investering te beschermen Part3

- Mar 07, 2019-

Hoe uw dragende investering te beschermen

Part-3


Werkomgeving
Ondanks de juiste behandeling, installatie en ontwerp kunnen storingen optreden als er geen rekening wordt gehouden met problemen in de bedrijfsomgeving. Hier zijn enkele van de belangrijke details om te overwegen:

  • In de lucht zwevende verontreinigingen zoals stof en vuil, die in de loop van de tijd een lager kunnen verontreinigen. Goede afdichtingstechnieken zijn in deze gevallen essentieel.

  • Agressieve invallen van media of water. Afdichting is van cruciaal belang voor een goede werking en speciale afdichtingen die de as niet scoren, worden aanbevolen.

  • Externe warmte dicteert vele factoren, zoals een smeermiddel bij hoge temperaturen, de radiale inwendige speling, intermitterend of continu draaien en andere keuzes die de levensduur van de lager beïnvloeden.

  • Elektrische stroomdoorgang. Bij elektriciteitsproductie-apparatuur is het belangrijk alert te zijn op de stroom door de wentelelementen en een bypass-circuit te installeren of door het lager te isoleren. Anders kan putvorming of ribbeling optreden op lageroppervlakken.

Om de optimale prestaties van een lager te behouden, moeten regelmatige inspecties worden uitgevoerd. Tijdens de werking moet de bemanning altijd controleren op abnormaal lagergeluid en / of trillingen. Trillingsanalyse is onderdeel van conditiemonitoring, waaronder thermografie, trillingsanalyse met hulpmiddelen zoals een vibratiepen en olieanalyse, waarmee huidige peilingstatussen kunnen worden vergeleken met historische gegevens en die een beoordeling van de resterende levensduur van het lager kunnen geven.

Bij het uitvoeren van een inspectie moet het lager grondig worden gecontroleerd en onmiddellijk worden verwijderd als de omstandigheden verslechteren voordat een storing catastrofaal wordt. Als de omstandigheden hetzelfde blijven, kunnen de lagers in werking blijven en in detail worden onderzocht zodra de tijd dit toelaat. In de loop van de tijd zal het bestuderen en vastleggen van het type storing en de mogelijke oorzaken ervan helpen om de hierboven genoemde typen lageroplossingen te rechtvaardigen, wat in de toekomst tot minder storingen van zowel het lager als de bijbehorende uitrusting leidt.