Hoe lagers te verwijderen

- May 20, 2019-

Hoe lagers te verwijderen

Het is onvermijdelijk, een lager moet op een bepaald punt in de levensduur van het lager worden vervangen. Ze duren niet voor altijd. Wanneer het tijd is om een peiling te veranderen, zijn er een paar verschillende manieren om de verwijdering van het oude lager te benaderen.

Mechanische verwijdering van lagers

Om een falende pakking goed en veilig te verwijderen, kunt u overwegen om trekkers en persen te gebruiken die speciaal voor dat doel zijn ontworpen. Dit zijn de beste opties, omdat ze tijd besparen, de schade aan de as en de behuizing tijdens het proces tot een minimum wordt beperkt en het vooral veilig is.

Een veel voorkomend type mechanische verwijdering van lagers is het gebruik van twee- en drieklauw mechanische trekkers die gelijkmatig aan de buitenring trekken als de draadstang wordt vastgedraaid. Dit is gecentreerd op het uiteinde van de schacht. Heavy-duty trekkers worden gemaakt met hydraulisch bediende rammen. Dit maakt een gemakkelijke verwijdering van het lager mogelijk.

Naast trekkers en drukpersen is er nog een ander type verwijderhulpmiddel dat de separator of het mestype wordt genoemd. Dit gereedschap heeft twee platen die achter het lager worden geplaatst.

Als een lager wordt verwijderd met een snel afsnijgereedschap en als het verkeerd wordt gebruikt, kunnen behuizing en as worden beschadigd. Ruimte- en groottebeperkingen kunnen de noodzaak voor deze methode dicteren, wat betekent dat eventuele latere beschadigingen zoals inkepingen of groeven op de as of in de behuizing kunnen leiden tot verwijdering van metaal. Als er metaal wordt verwijderd, kan dit de maattoleranties en de manier waarop het lager hoort te passen veranderen.

Het is belangrijk om tijdens dit proces open vuur of het maken van vonken te vermijden als dat mogelijk is. Zorg ervoor dat u alle veiligheidsrichtlijnen volgt om ervoor te zorgen dat het lager soepel wordt verwijderd en dat er geen verwondingen optreden.

Thermische verwijdering van lagers

Een andere manier om een lager te verwijderen, is het thermisch verwijderen. Dit kan worden gedaan door de temperatuur van de as, het huis binnen de voorgeschreven limieten en / of het lager zelf te verlagen of te verhogen.

Alle dezelfde veiligheidsrichtlijnen voor het mechanisch verwijderen van een lager zijn ook van toepassing op de thermische verwijdering van lagers. Zorg bij het thermisch verwijderen van een lager ervoor dat de as en de behuizing schoon zijn en vrij van kerven en bramen. Voordat u met het project begint, moet u er voldoende tijd voor inplannen.

Het is belangrijk om te meten en te bevestigen dat de as en behuizing binnen de aanbevolen afmetingen liggen. Als de behuizing of de as niet binnen de aanbevolen toleranties valt, moet dat onderdeel worden vervangen. Het gebruik van hechtmiddelen kan een tijdelijke oplossing zijn, maar het dragen van bevestigingscomponenten vervangt niet de belangrijke vereiste van een goede maatpassing.

Een belangrijke opmerking om te overwegen is dat het gebruik van droogijs of vloeibare stikstof om de temperatuur van de staalcomponenten laag te houden, alleen moet worden gebruikt als er een extreme perspassing is. Technici die in de winter in het noorden werken, hebben de neiging om assen met grote diameter buiten te plaatsen, zodat de temperatuur daalt, en 's morgens verwarmen ze de lagers en zetten ze samen. Maar zorg ervoor dat u geen water op de stalen onderdelen krijgt als u ze 's nachts buiten laat staan, want dat kan tot roest leiden.

Zowel mechanische als thermische methoden om lagers te verwijderen, werken goed. Het is belangrijk om alle richtlijnen en veiligheidsrichtlijnen te volgen zodat de verwijdering van elk lager soepel verloopt.