HOE DE HUBS VAN UW FIETS TE DIENEN

- Sep 13, 2018-

CUP EN CONE HUBS


Je zal nodig hebben


  • Kegelsleutels - deze moeten meestal 15 en 17 mm zijn


  • Vet


  • Een magnetische zeskantschroevendraaier of pick


  • Een tool voor het verwijderen van ketting en ketting


  • Verstelbare sleutel


  • ontvetter


  • Papieren doek of schone voddenSTAP 1


We gebruiken een achterwiel, maar de procedure is ook hetzelfde voor de voorkant, verwijder voor de achterkant eerst de cassette uit de behuizing van de vrijloop.


Maak vervolgens de borgmoer aan de niet-aangedreven kant los, doe dit met behulp van een steeksleutel om de conus op zijn plaats te houden en een andere om de moer ongedaan te maken. Verwijder de borgmoer en het afstandsstuk met uw hand.


Het is een goed idee om nota te nemen van de volgorde waarin u de moer vergrendelt, eventuele afstandsstukken kunnen worden verwijderd en later eenvoudig weer in elkaar kunnen worden gezet.


Houd de borgmoer aan de aandrijfzijde met een sleutel vast, maak de niet-aangedreven zijconus los met de andere hand en wikkel hem af, u zou in staat moeten zijn om de as van de naaf te verwijderen.


STAP 2


Verwijder vervolgens de lagers van de race, een magnetische schroevendraaier is nodig om de lagers buiten te laten.


Reinig vervolgens de lagers, gebruik een ontvetter en wat papieren doeken, zorg ervoor dat u al het oude vet volledig schoonmaakt voordat u verdergaat.


Door de lagers, de kopjes (ingedrukt in de naaf) en de kegels van dichterbij te bekijken, moeten ze worden vervangen als er tekenen van slijtage zijn.


Sommige kopjes en kloonhubs zijn niet vervangbaar. Als ze versleten zijn, moet je een nieuwe hub opnieuw in je wiel plaatsen.


STAP 3


Neem vet en breng het aan op de loopring in de naaf, nu kun je de lagers in het vet plaatsen, zodat ze op hun plaats blijven. Hiervoor heb je een magnetische schroevendraaier nodig.


Wanneer alle lagers op hun plaats zitten, repareert u uw as en draait u deze om te controleren of ze allemaal goed zijn geïnstalleerd. Verwijder de as en herhaal het proces aan de andere kant.


STAP


Breng nu de as terug naar de vrije zijde, druk hem tegen de lagers en draai hem om te controleren of hij goed zit. Plaats de kegel terug op de niet aangedreven zijde van de as en draai hem dan vast totdat hij tegen de lagers aankomt, hij hoeft niet erg strak te zijn.


Je kunt dan de as laten draaien om ervoor te zorgen dat hij netjes ronddraait, de as een wrijving geven om ervoor te zorgen dat hij niet beweegt.


Het kan ook nodig zijn om de dichtheid van de kegel aan te passen als de stop beweegt of sleept, als hij te strak is, zal de naaf niet vrij ronddraaien en omgekeerd, als hij te los zit, zal er beweging in de as zijn. Deze stap zal met vallen en opstaan gebeuren, maar haast je niet, want een slecht aangepast knooppunt zal in de toekomst meer problemen veroorzaken.


Breng de andere moeren, afstandshouders en afdichtingen terug naar de niet-aangedreven zijde van de as, gebruik de bovenstaande instructies om ervoor te zorgen dat deze in de juiste volgorde worden verwijderd.


Wanneer u de kegel op zijn plaats houdt, gebruikt u de andere sleutel om deze tegen de borgmoer aan te spannen. Het is belangrijk om te controleren of de as nog steeds vrij kan draaien op dit punt, het is eenvoudig om de kegel op dit punt vast te zetten.